Pretraga

Učenici brali masline iz školskog dvorišta i proizveli 15 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja

A- A+

Učenici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan na Krku sudjelovali su u berbi maslina iz školskog dvorišta te su imali priliku vidjeti kako izgleda prerada maslina u ulje. Sveukupno su ubrali 150 kilograma maslina iz čega je proizvedeno 15 litara školskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Foto: grad-krk.hr

Kada se gradila Osnovna škola Fran Krsto Frankopan na Krku, uz zgradu škola je dobila parcele pogodne za školski vrt. Tako su ondje posadili devet stabala masline te su ove godine učenici proizveli 15 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja u sklopu eko-projekta Maslina.

Izdvojeni članak

Školsko volontiranje: Učenici skupljali boce kako bi nabavi materijal pa izradili klupe za prostor ispred bolnice

– Za uzgoj i rast maslina godinama su se brinuli, ne samo školarci, već i njihovi učitelji, a redovita i pomna briga ove je jeseni iznova rezultirala bogatom berbom i to šestom po redu, poručili su iz škole.

Učenici su ove godine ubrali 150 kilograma masline te su imali priliku vidjeti proces proizvodnje maslinovog ulja. Eko-projekt Maslina djeluje još od 2016. godine i to pod vodstvom učitelja Borisa Brnića. Projekt je namijenjen prije svega učenicima trećih i šestih razreda koji je u skladu s njihovim nastavnim sadržajem Prirode i društva.

Copy link
Powered by Social Snap