Pretraga

Učenici srednje škole krenuli u proizvodnju higijenskog gela za ruke

A- A+

U sklopu učeničke zadruge „Vučica“ koja djeluje u SŠ “Stjepan Ivšić” Orahovica, učenici su prošli tjedan krenuli u proizvodnju higijenskog gela za ruke. Pod vodstvom profesora Mirka Kufnera, učenici su proizveli gel, koji će se koristiti za potrebe škole.

foto: Unsplash

Za napraviti higijenski gel za ruke potrebna je tek nekolicina sastojaka: alkohol, gel aloe vera, voda i eterična mirisna ulja. Članovi voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije učeničke zadruge „Vučica“ su se tako prošli tjedna upustili u proizvodnju i dobili ‘školski’ gel za ruke.

Prilikom proizvodnje, samostalno su došli do visokopostotnog (72%) alkohola – destilacijom provrelog grožđanog masulja koji je ostao kao nusprodukt prilikom jesenskog stvaranja školskog vina. Također su se pobrinuli i za etiketu proizvoda, na kojoj se nalazi slika SŠ “Stjepan Ivšić”, planina Papuk i rijeka Vučica.

Izdvojeni članak

Kvalitetno dezinfekcijsko sredstvo za ruke možete napraviti i sami kod kuće: Evo što vam je sve potrebno

U stvaranju proizvoda sudjelovali su učenici: Antonijo Bulava, Mihael Filipović, Kristijan Lončar i Petar Obad te voditelj sekcije i učeničke zadruge profesor Mirko Kufner, piše u objavi na Facebook-u, koju donosimo u nastavku teksta.