Pretraga

Više od sto tisuća kuna ide na kravate i marame: Dekanica FFZG-a kaže da to nije ništa neuobičajeno

A- A+

U subotu se putem Facebooka proširila vijest o navodnoj odluci uprave Filozofskog fakulteta u Zagrebu o rebalansu plana nabave u koji bi bile uključene marame i kravate s logom Filozofskog fakulteta u vrijednosti od čak 111.000 kuna, bez PDV-a. Kontaktirali smo dekanicu FFZG-a, prof. dr. sc. Vesnu Vlahović-Štetić, koja je potvrdila kupovinu kravata, marama i kabanica, ali ne iz proračunskih sredstava, već iz vlastitih sredstava fakulteta.


Na stranici Previšić se vrača se u subotu pojavio tekst u kojem stoji da je trenutna uprava FFZG-a predložila pomalo suludu sumu novca za kravate i marame s fakultetskim logom. Prema njihovoj objavi, radi se o iznosu od 111.000 kuna bez PDV-a.

Prof. dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić je na naš upit o istinosti tih tvrdnji odgovorila da su one samo djelomično istinite: ‘Naime, potpuna informacija jest da je na Vijeću Filozofskog fakulteta danas usvojen rebalans plana javne nabave u kojem su stavke i  spomenuti iznos od 111.000 kuna (bez PDV-a) za šalove i marame  odnosno 23.000 kn (bez PDV-a) za kišne kabanice. U ovom slučaju nije riječ o proračunskim sredstvima već o vlastitim sredstvima fakulteta’, napisala je u svom odgovoru.

Izdvojeni članak

Odsjek na FFZG-u se ogradio od vlastitog profesora zbog njegovih seksističkih izjava

Dekanica je također odgovorila da se radi o 300 kravata i 300 marama te 5.000 kišnih kabanica, a postoji i plan prema kojem će se materijali dodjeljivati: ‘Izrađene su i smjernice za dodjelu šalova i kravata prema kojima se poklanjaju visokim gostima (predsjednici, premijeri, veleposlanici, rektori i dekani stranih fakulteta i sveučilišta). Spomenuti artikli planirani su i kao poklon djelatnicima Filozofskog fakulteta pri odlasku u mirovinu. Osim toga, pojedini odsjeci mogu ih poklanjati gostima predavačima na konferencijama koje Fakultet organizira’, napisala je Vlahović-Štetić.

Kišne kabanice s logom fakulteta su pak promotivni materijal koji će se dodjeljivati potencijalnim studentima na Smotri Sveučilišta i Danima otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Dekanica je također istaknula kako bi prema planu potrošnje kupljena količina trebala biti dostatna za osam godina te da se radi o sasvim uobičajenom trošku kakav je FFZG imao i ranije i kakvog imaju i drugi fakulteti.

Više od sto tisuća kuna ide na kravate i marame: Dekanica FFZG-a kaže da to nije ništa neuobičajeno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap