Pretraga

Zapamtite njihova imena: Zagrebački učenici osvojili osam medalja i dva pehara na velikoj olimpijadi

A- A+

Nakon tri medalje koje su naši učenici osvojili na velikom informatičkom natjecanju Romanian Master of Informatics, novi uspjeh stiže s Međunarodne olimpijada metropola u Moskvi. Ondje su, naime, naši đaci osvojili čak osam medalja!

olimpijada metropola 2020

Osmero učenika iz Zagreba sudjelovalo je na Međunarodnoj olimpijadi metropola 2020. | foto: mioc.hr

Osmero učenika iz Zagreba sudjelovalo je na nedavno održanoj Međunarodnoj olimpijadi metropola. Inače se organizira u Moskvi, ali se zbog pandemije natjecanje održalo online putem. Naši učenici osvojili su na njemu čak osam medalja! Kako su priopćili iz zagrebačkog MIOC-a, na natjecanju je sudjelovalo sedmero učenika XV. gimnazije Zagreb te učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zagreb. Sveukupno je na natjecanju sudjelovao je 31 tim iz gradova diljem svijeta, timovi koji predstavljaju gradove sastoje se od po osam učenika, po dva za informatiku, matematiku, kemiju i fiziku.

Tako su u području informatike zlato osvojili miočani Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić. Srebro su na matematici zaradili Bernard Inkret i Ivan Vojvodić, isto učenici XV. gimnazije Zagreb. Na kemiji su ‘rasturile’ dvije učenice – Olga Jerković Perić i Ana Jurčević. Olga je učenica XV. gimnazije, a Ana učenica PŠ Vladimira Preloga, a obje su osvojile broncu. Miočanin Grgur Premec osvojio je zlatnu medalju u području fizike, a njegov školski kolega Vilim Branica broncu.

– Profesorica Sanja Antoliš bila je mentor tima matematičara, profesor Nikola Dmitrović mentor tima informatičara, profesor Marko Movre bio je mentor tima fizičara, a profesorica Gordana Majstorović (PŠVP) bila je mentor tima kemičarki. Natjecanje iz informatike, matematike i fizike provedeno je u našoj školi, a natjecanje iz kemije u PŠ Vladimira Preloga. Natjecanje se sastojalo od dva dijela: Blitz testa i glavnog natjecanja. Blitz test je timsko natjecanje u kojem timovi zajedno dva sata rješavaju 80 zadataka (po 20 iz svakog predmeta). Tim Zagreb je ove godine u Blitz testu ostvario 3. mjesto i prvu nagradu. Slijedila su dva dana glavnog natjecanja u kojem su pravila natjecanja po predmetima i težina zadataka kao na odgovarajućim olimpijadama znanja. Tim Zagreb je osvojio ukupno osam medalja i dva pehara za timske uspjehe treće mjesto/prva nagrada za Blitz test i sedmo mjesto/druga nagrada za ukupni uspjeh tima što je najbolji rezultat našeg tima do sada, poručuju iz XV. gimnazije Zagreb.

Copy link
Powered by Social Snap