Pretraga

Završavaju prijave za besplatno putovanje Europom: Za mlade iz Hrvatske 450 karata

A- A+

U utorak završavaju prijave za besplatne propusnice za putovanje Europom koje mladima rođenima između 1. srpnja 2001. i 31. prosinca 2003. nudi Europska unija. Od ukupno 60.000 karata koje se dijele, mladima u Hrvatskoj na rasplaganju je njih 450.

Europske snage solidarsnosti

Foto: Unsplash

Novi krug prijava za inicijativu Europskog parlamenta kojom se mladim ljudima želi omogućiti besplatno putovanje Europom završava u utorak. Prijave se vrše putem Europskog portala za mlade do 26. listopada 2021. u podne po srednjoeuropskom vremenu.

Riječ je o programu ‘Otkrij EU’ kroz koji će čak 60.000 mladih Europljana moći osvojiti besplatne putne propusnice za odlazak u zemlje EU. Mladima iz Hrvatske nudi se 450 karata. Inače, ukupni broj karata je nešto veći nego prijašnjih godina jer se, iznimno ovog puta, mogu se prijaviti i mladi koju su udovoljavali uvjetima u 2020. godini, kada je inicijativa odgođena zbog pandemije koronavirusa. Prijašnjih godina mogli su se mogli prijavljivati samo 18-godišnjaci.

Izdvojeni članak

Krenula podjela 60.000 karata mladima za besplatno putovanje Europom, evo kako se prijaviti

Podsjetimo, mladi koji žele iskoristiti ovu pogodnost moraju biti rođeni između 1. srpnja 2001. i 31. prosinca 2003. (uključujući te datume), moraju imati državljanstvo jedne od država članica Europske unije u trenutku donošenja odluke o dodjeli. Važno je da u internetski obrazac za prijavu upišu ispravan broj osobne iskaznice ili putovnicu te odgovore na pitanja iz kviza (osim ako se prijavljujete kao član skupine). Dobitnici karte mogu putovati sami ili u grupi s još četiri prijatelja, a putovanje može trajati do 30 dana.

Detaljno pravila prijave možete proučiti ovdje, a odgovori na najčešća pitanja u vezi prijava nalaze se na linku.

Europske snage solidarsnosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap