Pretraga

ZET ima važnu obavijest za studente i učenike koji od jeseni planiraju kupovati pokaz

A- A+

Učenici i studenti koji stanuju na području Zagreba imaju pravo na povoljniji pokaz, ali da bi ga mogli kupovati najprije moraju produljiti svoj profil. Iz ZET-a javljaju kako su započeli s produljenjem postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2021./2022.

Foto: Srednja.hr

Preduvjet za kupnju mjesečnog ili godišnjeg ZET pokaza za učenike i studente produljenje je učeničkog odnosno studentskog statusa.

Produljenje se može obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima

– Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a uz ovjereni obrazac zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.  Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika. Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine), stoji u obavijesti ZET-a.

Tako će, dodatno ističu, produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom e-Matica, kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja zahtjeva ZET-a u tajništvima škola i fakulteta.

– Međutim, ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac zahtjeva, objašnjavaju iz ZET-a.

Izdvojeni članak
zet tramvaj

Kratka horor priča: Vožnja tramvajem u vrijeme pandemije

Što je s onima iz okolice Zagreba?

Kada je riječ o učenicima prvih razreda srednjih škola i studentima prve godine kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, oni moraju ovjeriti zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada.

– Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine. Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti, već od petka 20. kolovoza na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka, piše u obavijesti ZET-a.

Novim korisnicima ZET predlaže i da karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice neće biti  zamjena za valjanu kartu.