Pretraga

Straight outta čajna: Molim te, operi posudu

A- A+

Život u studentskom domu vas prisili da počnete tolerirati neke stvari. Ili ih barem ignorirate. Na primjer, činjenicu da gotovo nikada niste sami, da ste zaboravili što znači imati mir i tišinu i da vam je kretanje ograničeno. Naučite i da je puno više stvari zajedničko, pa ako vam je bilo teško ponekad podijeliti daljinski s bratom ili sestrom, malo je drugačije kada WC, tuš i kuhinju dijelite s cijelim katom. Ali ono na što se ne naviknete jesu smeće, smrad i neurednost.

Foto: Inga Đuđik | srednja.hr

Jučer mi je tuširanje prekinio dimni alarm. Nije bio požar i miris u hodniku je bio intenzivan. Zbrojite dva i dva zašto je sirena uzrokovala da mokra trčkaram preko hodnika u sigurnost svoje sobe.

Okej, nepažnja. Ali ako mi niste vjerovali da su djevojke neurednije od dečkiju, ova šerpica, lonac ili posuda, kako je već zovete, s brižno napisanom porukom su tu da vas uvjere u to. Pronađeno u kuhinjici na ženskom katu. Šteta što uz fotografije ne možete osjetiti i miomirise koji su se širili. Ili sva sreća.

Za one koji nisu nikada shvatili onu izreku da je ‘radoznalost ubila mačku, ja sam provirila ispod papira i skoro umrla. Eto zašto.

Foto: Inga Đuđik | srednja.hr