Pretraga

Srednja škola

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

U našoj školi obrazujemo učenike u četverogodišnjim strukovnim programima:  Ekonomist i Upravni referent a organiziramo i srednjoškolsko obrazovanje odraslih prema individualnim potrebama kandidata. Svake godine u prvi razred upisujemo učenike u tri razredna odjela programa Ekonomist te u jedan razredni odjel programa Upravni referent.

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar osnovana je 1955. godine pod nazivom Srednja ekonomska škola Bjelovar. Do školske godine 1960./61. djelovala je u prostoru Gimnazije, a tada je preseljena u novu zgradu u ulici Dr. Ante Starčevića 26/II, gdje ostaje sve do 2008. godine. Od 1. ožujka 1974. do 30. rujna 1980. Škola proširuje djelatnost te obrazuje i kadrove u ugostiteljstvu, pa stoga mijenja naziv u Školski centar za obrazovanje ekonomskih i ugostiteljskih kadrova Bjelovar. Nakon reforme školstva, sve srednje škole u Bjelovaru objedinjene su u Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje p. o. Bjelovar koji je djelovao od 1. listopada 1980. do 30. lipnja 1993. Pod sadašnjim je nazivom počela djelovati 1. srpnja 1993. godine. Godine 2008. Škola je preseljena u novi prostor te se sada nalazi u sklopu srednjoškolskog centra koji čine četiri škole na adresi Poljana dr. Franje Tuđmana 9.

Uvjeti upisa za zanimanje ekonomist i upravni referent su: hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, zemljopis i biologija. Za upis u oba zanimanja potrebna je i potvrda nadležnog školskog liječnika o nepostojanju kontraindikacija za željeni program.

Adresa škole: Poljana dr. Franje Tuđmana 9, 43000 Bjelovar

Broj telefona: 043 277 029

Mail škole: [email protected]

OIB škole: 28752247653

Link na web stranicu škole: https://ekonomska-birotehnicka-skola-bj.hr/

Učenici se prema osobnim interesima mogu uključiti u sljedeće Izvannastavne aktivnosti: Školski band, Ekološka grupa, Školski sportski klub, Školska zadruga LUCRUM  sa sekcijama: izrada rukotvorina od prirodnih i recikliranih materijala, sekcija za dizajn , eko sekcija, sekcija za šivanje i izradu radova od tkanine, Dramska grupa te Literarna grupa

U školi se održavaju različiti projekti. Samo neki od njih su:

Dani slobodne nastave: niz radionica i predavanja koje vode uvaženi stručnjaci iz privrede, znanosti i kulture. Održavaju se od 1993. godine, neposredno prije Uskršnjih praznika i traju 2-3 dana. Omogućuju učenicima spoznaju o aktualnim sadržajima iz njihove struke, ali i iz drugih područja, uključujući umjetnost, filozofiju, druge znanosti i ostale vidove života kao i aktivnu interakciju sa stručnjacima iz privrede, znanstvenicima, umjetnicima i drugim značajnim društvenim činiteljima

Podijelimo znanje: učenici drugim učenicima kroz radionice ili predavanja predstavljaju aktivnosti kojima se bave u slobodno vrijeme. Cilj je projekta je upravo poticanje svih učenika na kvalitetno provođenje slobodnog vremena

Izdavanje školskog Ljetopisa: Na jednom mjestu prezentiraju se aktivnosti i rezultati rada Škole u jednoj školskoj godini. Priloge za ljetopis pišu i učenici i djelatnici.

Na Smotri simuliranih suđenja ekipa naše škole dobila je posebne pohvale za svoja pravna umijeća od sudaca Marina Mrčele te Mate Kukavice.

Učenici programa upravni referent i ove su godine ostvarili odlične rezultate na Državnom prvenstvu u kompjutorskoj daktilografiji ali i na međunarodnom natjecanju Christmas typing challenge.

Učenici programa ekonomist uključili su se u projekt Digitalni učenički inkubator, digitalni put razvoja kreativnosti i poduzetničkih projekata, te e-Twining projektu SWOT VET kao i Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki. I to je samo dio aktivnosti koje se odvijaju u našoj školi.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap