Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Bodovi:

Boduje se opći uspjeh u 7. i 8. razredu osnovne škole, ocjene iz nastavnih predmeta značajnih za izbor u 7. i 8. razredu osnovne škole te uzorno vladanje u 7. i 8. razredu iz čega je moguće ostvariti 2 boda pri upisu.

Smjerovi:

Smjer – Ekonomist – 5 razreda

Smjer – Upravni referent – 2 razreda

Smjer – Poslovni tajnik – 1 razred

Za učenike s poteškoćama: upravni referent TEŠ, pomoćni administrator TEŠ

Predmeti:

Predmeti koji se boduju pri upisu: hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, zemljopis te opći uspjeh.

Zašto upisati ovu školu:

Ova škola ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju učenika. Učenici se mogu uključiti u brojne izvannastavne aktivnosti te mogu sudjelovati u raznim projektima škole. Nastava se odvija u suvremeno opremljenim kabinetima. U odgoj i obrazovanje učenika uključeni su, osim razrednika i profesora, i stručni suradnici u školi. Učenici ove škole mogu, ali i ne moraju polagati državnu maturu. Naime, obranom završnog rada stječe se odgovarajuće zvanje, a nakon obrane, učenici su spremni za tržište rada. Velik broj učenika ove škole upisuje se na fakultete. Škola je otvorena i za odrasle.

Učionice/Igrališta-dvorane:

Nstava se odvija u suvremeno opremljenim kabinetima. Osigurani su kabineti za informatiku, kompjutersku daktilografiju, statistiku… Postoje također i vježbeničke tvrtke za učenike te mogućnost održavanja nastave iz knjigovodstva na računalima.

Posebnosti:

Učenici mogu sudjelovati u brojnim izvannastavnim aktivnostima kao što su crveni križ, ekologija, novinarska grupa, plesna grupa, dramska grupa, športski klub ili karnevalska skupina. Osim toga, učenicima se pruža mogućnost sudjelovanja u brojnim projektima, primjerice SEMEP, trening životnih vještina, Škole za Afriku, Comunio, Gradsko vijeće učenika, Živjeti zdravu mladost, Zajedno u prevenciji-skupa za mlade, 3 PO, Debatni klub i brojni drugi. 

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 19 Ocjena: 5
Kvaliteta nastave 5
Opremljenost učionica 5
Knjižnica 5
Izvannastavne aktivnosti 5
Dostupnost interneta 5
Prostori za druženje 5
Mogućnosti zapošljavanja 5
Preporuka upisa 5

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 9 Ocjena: 2.61
2017/2018 Glasova: 4 Ocjena: 2.59
2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 2.13
2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 1.5

One comment

Odgovori