Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Bodovi:

Boduje se opći uspjeh u 7. i 8. razredu osnovne škole, ocjene iz nastavnih predmeta značajnih za izbor u 7. i 8. razredu osnovne škole te uzorno vladanje u 7. i 8. razredu iz čega je moguće ostvariti 2 boda pri upisu.

Smjerovi:

Smjer – Ekonomist – 5 razreda

Smjer – Upravni referent – 2 razreda

Smjer – Poslovni tajnik – 1 razred

Za učenike s poteškoćama: upravni referent TEŠ, pomoćni administrator TEŠ

Predmeti:

Predmeti koji se boduju pri upisu: hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, zemljopis te opći uspjeh.

Zašto upisati ovu školu:

Ova škola ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju učenika. Učenici se mogu uključiti u brojne izvannastavne aktivnosti te mogu sudjelovati u raznim projektima škole. Nastava se odvija u suvremeno opremljenim kabinetima. U odgoj i obrazovanje učenika uključeni su, osim razrednika i profesora, i stručni suradnici u školi. Učenici ove škole mogu, ali i ne moraju polagati državnu maturu. Naime, obranom završnog rada stječe se odgovarajuće zvanje, a nakon obrane, učenici su spremni za tržište rada. Velik broj učenika ove škole upisuje se na fakultete. Škola je otvorena i za odrasle.

Učionice/Igrališta-dvorane:

Nstava se odvija u suvremeno opremljenim kabinetima. Osigurani su kabineti za informatiku, kompjutersku daktilografiju, statistiku… Postoje također i vježbeničke tvrtke za učenike te mogućnost održavanja nastave iz knjigovodstva na računalima.

Posebnosti:

Učenici mogu sudjelovati u brojnim izvannastavnim aktivnostima kao što su crveni križ, ekologija, novinarska grupa, plesna grupa, dramska grupa, športski klub ili karnevalska skupina. Osim toga, učenicima se pruža mogućnost sudjelovanja u brojnim projektima, primjerice SEMEP, trening životnih vještina, Škole za Afriku, Comunio, Gradsko vijeće učenika, Živjeti zdravu mladost, Zajedno u prevenciji-skupa za mlade, 3 PO, Debatni klub i brojni drugi. 

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 34 Ocjena: 4.8
Kvaliteta nastave 4.79
Opremljenost učionica 4.82
Knjižnica 4.82
Izvannastavne aktivnosti 4.82
Dostupnost interneta 4.82
Prostori za druženje 4.79
Mogućnosti zapošljavanja 4.71
Preporuka upisa 4.82

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 9 Ocjena: 2.61
2017/2018 Glasova: 4 Ocjena: 2.59
2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 2.13
2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 1.5

One comment

Odgovori