Pretraga

Srednja škola

Elektrostrojarska obrtnička škola Zagreb

Srednja škola:  Elektrostrojarska obrtnička škola

Lokacija:

Selska cesta 83

O nama:

Zgradu današnje Elektrostrojarske obrtničke škole sagradila je 1948. godine Hrvatska Elektroprivreda . Naziv prve škole u sadašnjoj zgradi bio je Elektroprivredna škola Zagreb. Školom je upravljala Elektroprivreda Hrvatske sve do 1960. godine, kada je škola prešla pod nadzor prosvjetnih vlasti Hrvatske. Od tada djeluje pod državnom upravom.

Bodovi:

Nema bodovnog praga

Smjerovi:

  • elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar

  • automehaničar, autolimar, automehatroničar, autoelektričar

  • zlatar, urar, puškar

Najpopularniji je smjer automehatroničar gdje je prilikom upisa uvijek najveća konkurencija. Kako su svi navedeni smjerovi trogodišnji. polaznici ove škole imaju mogućnost polagati četvrti razred nakon čega mogu upisati fakultet.

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Svi smjerovi su u trajanju od tri godine. Jako se malo usmeno odgovara, u slušaju odgovaranja postoji mogućnost dogovaranja. Najveći dio nastave se odnosi na praktični dio. Profesori su fer i korektni. Nakon završene tri godine polaže se majstorski ispit nakon čega je moguće otvoriti vlastiti obrt.

Jedina je škola u Hrvatskoj koja ima smjerove zlatara, urara u puškara. Škola posjeduje “Renault” kabinet za automehaniku i autoelektriku, vježbaonički centar “Ford 2000”, te je od prošle godine uveden i kabinet za obnovljive izvore energije. Škola se skrbi za napredne učenike, organiziraju razne stručne ekskurzije i posjete velesajmu, a učenici imaju mogućnost razmjene u Francusku, Ukrajinu ili Englesku te se često dogodi da se u istima iskažu pa odmah dobiju ponudu za posao. Ove su godine u svoju radionicu dobili i Audi A6.

Dostignuća:

Sudjelovanje automehaničara i elektroinstalera na županijskom i državnom natjecanju gdje su uvijek među prvih pet škola. Unutar škole organiziraju se razna sportska natjecanja, ali ne i na državnoj razini. Posebno što se učenike dojmilo su utakmice kada učenici igraju protiv profesora.

Opremljenost škole:

Učionice su dobro opremljene laptopima, projektorima i drugom potrebnom opremom. Postoje posebni kabineti za tehničke predemte, kao i radionica u kojoj učenici obavljaju praktičan rad na četiri automobila. U sklopu škole nalazi se dvorana, kao i vanjsko te unutarnje igralište.

Mogućnost upisa na fakultet:

Učenici koji se odluče polagati četvrti razred najčešće upisuju Fakultet prometnih znanosti ili FSB.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Elektrostrojarska obrtnička škola Zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap