Elektrotehnička škola Split

Srednja škola: Elektrotehnička škola Split

Smjerovi i bodovi:

Tehničar za računalstvo (56 učenika) – 52

Tehničar za elektroniku (28 učenika) – 50

Elektrotehničar:

Jaka struja – blok B (56 učenika) – 41

Predmeti za upis:

  • hrvatski jezik

  • strani jezik (Ako je učenik učio dva strana jezika boduje se onaj iz kojega je ostvario bolji uspjeh pod uvjetom da je taj strani jezik učio najmanje četri godine. Ako se traži priznavanje uspjeha iz stranog jezika koji nije engleski, prilikom prijave za upis treba priložiti i svjedodžbe V. i VI. razreda osnovne škole kao dokaz o četverogodišnjem učenju tog jezika).

  • matematika

  • fizika

  • tehnička kultura

Kod upisa se vrednuje i boduje ocjena iz vladanja u VII. i VIII. razredu osnovne škole tako da se uzorno vladanje boduje jednim bodom.

Zašto upisati tu školu:

U drugom i trećem razreda odrađuje se ljetna stručna praksa u trajanju od 80 sati. Oni koji pohađaju Elektrotehničku školu u Splitu upoznaju se s organizacijom poslovanja poduzeća i sudjeluju na jednostavnim poslovima struke radi uvježbavanja.
Na kraju treće godine, učenici pretežno rade na poslovima struke i stječu radna iskustva. Za vrijeme odrađivanja prakse, srednjoškolci su dužni Dnevnik praktične nastave.

Učionice/Igrališta – Dvorane:

Učionice sadrže svu dodatnu opremu potrebnu za što kvalitetnije izvođenje nastave. Unutar škole nalaze se laboratoriji, kabineti  i radionice na kojima se odvija praktična nastava. Za informatiku je također osiguran poseban kabinet.

Posebnosti:

Elektrotehnička škola Split sudjeluje u IPA PROJEKTU – Implementaciji novog kurikuluma u programu obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja “tehničar za računalstvo”. Uz elektrotehničke škole Zagreba i Osijeka ova škola je jedna od rijetkih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj koja je ispunila stroge europske kriterije i osigurala financijsku potporu EU za unapređenje strukovnog obrazovanja.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 3 Ocjena: 3.67
Kvaliteta nastave 3.67
Opremljenost učionica 3.67
Knjižnica 3.67
Izvannastavne aktivnosti 3.67
Dostupnost interneta 3.67
Prostori za druženje 3.67
Mogućnosti zapošljavanja 3.67
Preporuka upisa 3.67

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2012/2013 Glasova: 3 Ocjena: 1.67

One comment

Odgovori