Pretraga

Srednja škola

EPOHA, privatna jezična gimnazija

EPOHA je privatna gimnazija s pravom javnosti (jezična gimnazija) koja svoj pristup temelji na podučavanju iskustvom. Škola radi prema državnom programu no u podučavanju koristi waldorfsku metodologiju. Pristup podučavanju i metodika rada škole (waldorfska pedagogija) u funkciji su učenika te su nastavnici usmjereni na razvijanje kritičkog razmišljanja kod učenika što će im olakšati prilagodbu promjenama suvremenog načina života. Svjesni su tinejdžerske samostalnosti u dobi od 14-18 te njihove sposobnosti za obavljanje svih izazova nastavnog kurikuluma, pa je nastava u EPOHI organizirana tako da im postavlja kontinuirane izazove. Takvim pristupom djeca jačaju emocionalne i socijalne kompetencije te se usmjeravaju u područja koja im leže i u koja će se usmjeriti kasnije u životu, primjerice odabirući odgovarajući studij. Svaki učenik ima svog mentora koji ga prati tijekom školovanja, a nastava se uvijek održava u jednoj smjeni.

EPOHA, privatna jezična gimnazija

EPOHA, privatna jezična gimnazija

EPOHA privatna gimnazija s pravom javnosti upisuje 20 učenika u prvi razred po programu jezične gimnazije, u jednom razrednom odjeljenju u trajanju od 4 godine.

Učenici se u školu upisuju koristeći Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole (NISPUSŠ) na web stranici www.upisi.hr Učenicima je obavezan prvi strani jezik Engleski, a drugi Njemački. U školi učenici uče i Talijanski jezik kao izborni.

Sve zadaće se pišu u školi, te uz redovne predmete učenici imaju priliku sudjelovati u Ručnom radu i Vrtlarstvu – posebnim predmetima. Škola ima školske novine.

Kurikulum jezične gimnazije EPOHA obogaćen je waldorfskom metodologijom i spoznajama iz waldorfske pedagogije te se u procesu učenja nastava prilagođava razvoju djeteta u određenoj dobi.

Korištenje autobiografija u nastavi česta je motivacija za pokretanje volje učenika, a projektom “Autobiografije u nastavi” produbljujemo taj pristup. Pripovijedanje koje koristi predavač (kao i nastavnik u nastavi) tijekom svog gostovanja podržava učenikovo identificiranje s pričom.

Školarina iznosi 25.000,00 kn godišnje.

Školarina uključuje organizaciju redovne, dopunske i dodatne nastave, udžbenike, rad u radionicama, ulaznice za posjete scenskim predstavama, muzejima, galerijama, kulturnim spomenicima i kulturnim institucijama u Zagrebu, koje škola organizira kao dio nastavnog procesa.

Školarina ne uključuje učenički pribor i troškove stručnih putovanja. Iznos školarine moguće je platiti u ratama prema dogovoru s Upravom škole.
Škola organizira topli obrok za djecu (doručak i ručak). U ponudi su prema potrebi i alergijski, vegetarijanski i veganski obroci. Školarina ne uključuje topli obrok.

Škola EPOHA surađuje s brojnim institucijama u Hrvatskoj i šire kao što su Ustanova Centar dr. Rudolfa Steinera. Škola je također članica Saveza waldorfskih institucija i inicijativa od 2020. godine.

Adresa: Sopot 2
10 090 Zagreb – Podsused
Tel.: 01 8880 410
Mail: [email protected]
Web: https://www.epoha.hr/gimnazija/
Oib: 76433565813

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!