Pretraga

Srednja škola

Gimnazija Sesvete

Moderna školska zgrada Gimnazije Sesvete nalazi se na adresi Bistrička 7 u Sesvetama.

Za kvalitetu i dobro funkcioniranje škole brine se nešto više od šezdeset djelatnika među kojima je četrdeset pet nastavnika i stručnih suradnika. U školi realiziramo program opće gimnazije u pet razrednih odjela po godini, ukupno 20 razrednih odjela.

Škola ima suvremene i dobro opremljene kabinete, praktikume i učionice sa svom potrebnom opremom, projektorima, računalima, pametnim pločama i sl. U sastavu škole je i velika školska sportska dvorana, manja plesna dvorana i teretana, kao i vanjski tereni za košarku, nogomet i druge učeničke sportske aktivnosti. Učenicima i nastavnicima na raspolaganju je i školska knjižnica s bogatim knjižničnim fondom (preko 19000 svezaka) te čitaonicom u kojoj se redovito održavaju tematske i prigodne izložbe, kojima promoviramo rad naših učenika i izvan Škole. Događanja, susreti, konferencije i ostale aktivnosti odvijaju se u školskoj polivalentnoj dvorani uz koju su smješteni školsko kazalište i glazbena vježbaonica, za rad u izvannastavnim aktivnostima dramske grupe i školskoga zbora.

Osim redovne nastave našim učenicima ponuđena je i fakultativna nastava, i to iz njemačkog jezika, fizike, matematike, dramskog i medijskog odgoja te zborskog pjevanja i dodatna nastava iz engleskog i latinskog jezika, fizike, kemije, psihologije i likovne umjetnosti. Naši učenici sudjeluju u brojnim natjecanjima i susretima poput Ponosa domovine, volonterskog kluba, prve pomoći, rukometa, atletike i futsala.

Ove će godine (2020.), Gimnazija Sesvete proslaviti svoju 30. godišnjicu rada.

foto: Gimnazija Sesvete | privatna arhiva

Škola je djelovala od 1990. godine pod imenom Srednja škola Sesvete, a od školske godine 2013./2014. krenula je pod novim nazivom kao Gimnazija Sesvete. U lokalnoj je zajednici naša Škola kroz protekla tri desetljeća prepoznata kao mjesto uspješne obrazovne i odgojne izvrsnosti mladih generacija.

Osim prosjeka ocjena od petog do osmog razreda, bodovat će se i tri obvezna predmeta te biologija, povijest i geografija.

Bistrička 7, 10 360 Sesvete

01 2002466

[email protected]

OIB škole: 69909107858

web: http://gimnazija-sesvete.skole.hr/

Osim redovne nastave našim je učenicima ponuđena i fakultativna nastava, i to iz njemačkog jezika, fizike, matematike, dramskog i medijskog odgoja te zborskog pjevanja i dodatna nastava iz engleskog i latinskog jezika, fizike, kemije, psihologije i likovne umjetnosti.

Za one učenike koji žele više, imamo i bogat izbor izvannastavnih aktivnosti poput volonterskog kluba, prve pomoći, rukometa, atletike, nogometa, košarke, odbojke, likovne grupe, pjevačkog zbora…

Mnoge aktivnosti u školi vidljive su na našoj web stranici te profilima na Facebook-u i Instagramu.

Gimnazija Sesvete radi u jednoj smjeni. Sastavni dio škole je velika školska sportska dvorana, manja plesna dvorana i teretana kao i vanjski tereni za košarku i druge učeničke sportske aktivnosti. Učenicima i nastavnicima na raspolaganju je i velika školska knjižnica s bogatim knjižničnim fondom te čitaonicom gdje se redovito održavaju tematske izložbe. U sklopu škole je i školska kantina. Škola je smještena u mirnom i prirodnom okruženju zelenila i šetnica.

Škola ima jako dobru suradnju s lokalnom zajednicom i ustanovama u kulturi, kao što su Muzej Prigorja Sesvete, Knjižnica Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete, s kojima često provodimo zajedničke aktivnosti za učenike: izložbe, predavanja, susreti, predstavljanje istraživačkih, likovnih, literarnih i kreativnih radova naših učenika.

Ono što još ističemo kao posebnost u radu s učenicima jesu naše izvannastavne aktivnosti: dramska grupa KAOS, školski pjevački zbor i likovna grupa Škole, koji imaju zapažene nastupe na mnogim domaćim i inozemnim natjecanjima i smotrama, a koji svake godine privlače sve veći broj zainteresiranih učenika.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!