Gornjogradska gimnazija Zagreb

O nama Povijest škole Uvjeti upisa Fotografija Video Kontakt podaci Aktivnosti u školi Posebnosti škole

Gornjogradska gimnazija provodi program opće gimnazije. Kao drugi strani jezik moguće je birati između njemačkog, francuskog, španjolskog i talijanskog jezika.

Na Gradecu (Trg Katarine Zrinske 5), današnjem Gornjem gradu u Zagrebu, osnovana je 3. lipnja 1607. godine prva zagrebačka gimnazija. Osnovali su je Isusovci u napuštenom dominikanskom samostanu, a za opremanje i uzdržavanje pobrinula se gradska općina i darovatelj (ban I. Drašković, zagrebački biskupi i velikaške obitelji). Školska zgrada je više puta pregrađivana jer je tijekom godina ovdje bila Kraljevska akademija i Kraljevsko sveučilište. Od 1969. godine zgrada škole je zaštićeni spomenik kulture.

U ovoj školi radili su i stjecali obrazovanje mnogi akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, javni i politički djelatnici kao npr.:
August Šenoa, Miroslav Krleža, Vatroslav Lisinski, Vatroslav Jagić, Ivan K. Tkalčić, Ante Starčević, Janko Drašković, Ivan Kukuljević Sakcinski, Izidor Kršnjavi, Tituš Brezovački, Tade Smičiklas, A.G. Matoš, Stjepan Radić, Dragutin Domjanić i mnogi, mnogi drugi.

Predmeti koji se boduju za upis: HRVATSKI JEZIK, MATEMATIKA, I. STRANI JEZIK, POVIJEST, GEOGRAFIJA I BILOGIJA. Minimalni bodovni prag za upis je 71 bod.

Provjera predznanja engleskog jezika održat će se 14. srpnja 2020. u 9 sati.

Adresa škole: Trg Katarine Zrinske 5*
*zgrada Gornjogradske gimnazije stradala je u potresu te će se zbog sanacije oštećenja nastava u školskoj godini 2020./2021. odvijati u prostorijama XV. gimnazije (Jordanovac 8)

Broj telefona: 0976619013 (kontakt psihologa)

Mail škole: gornjogradska@ggg.hr

Oib škole: 89594809853

Link na web stranicu škole: https://ggg.hr/

Unutar redovne nastave, škola nudi brojne fakultativne predmete i izvannastavne aktivnosti. Fakultativni predmeti su Američka kultura i civilizacija, Francuska kultura i civilizacija, Debata, EEE – energija, ekologija i engleski jezik te fakultativni predmeti iz fizike, kemije i biologije. U pripremi su i novi predmeti. Od brojnih izvannastavnih aktivnosti izdvajamo Radionice japanskog jezika i kulture, Prvu pomoć, Planinarsku grupu, Karitativnu grupu, Medijsku kulturu, Poduzetništvo, Školski zbor, Dramsku skupinu i brojne druge aktivnosti kroz nastavnu godinu. Više o njima se može saznati na našim web stranicama.

Gornjogradska gimnazija njeguje vrlo različite afinitete učenika – društvene, umjetničke i prirodoslovne. Sve fakultativne nastave su inventivne i originalne – pogotovo set prirodoslovnih fakultativnih predmeta koji su proizašli iz velikog projekta Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike (http://e-learning.gornjogradska.eu/) koji omogućuje učenicima adekvatnu pripremu za fakultete STEM usmjerenja.

Jedna je od rijetkih općih gimnazija koja nudi toliki izbor jezika kao drugi strani jezik (njemački, francuski, talijanski i španjolski jezik). Što se tiče umjetničko kreativne strane, naši učenici često izlažu svoje uratke u Modernoj galeriji, a prošlih godina su naši učenici osvojili nagrade za inventivne radove. Unutar nekoliko godina koliko postoji dramska skupina, postavljene su dvije predstave u kazalištu Histrioni. Od prošle godine uveden je projekt Gosti u Gornjogradskoj koji svaki mjesec u školi okuplja zanimljiva imena iz javnog života.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 19 Ocjena: 3.38
Kvaliteta nastave 3.37
Opremljenost učionica 3.42
Knjižnica 4.05
Izvannastavne aktivnosti 3.42
Dostupnost interneta 2.21
Prostori za druženje 3.63
Mogućnosti zapošljavanja 3.16
Preporuka upisa 3.79

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2018/2019 Glasova: 11 Ocjena: 3.45
2017/2018 Glasova: 9 Ocjena: 2.14
2016/2017 Glasova: 1 Ocjena: 3.38
2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 5
2012/2013 Glasova: 12 Ocjena: 2.55

One comment

Odgovori