Pretraga

Srednja škola

Gornjogradska gimnazija Zagreb

Gornjogradska gimnazija provodi program opće gimnazije. Kao drugi strani jezik moguće je birati između njemačkog, francuskog, španjolskog i talijanskog jezika.

Na Gradecu (Trg Katarine Zrinske 5), današnjem Gornjem gradu u Zagrebu, osnovana je 3. lipnja 1607. godine prva zagrebačka gimnazija. Osnovali su je Isusovci u napuštenom dominikanskom samostanu, a za opremanje i uzdržavanje pobrinula se gradska općina i darovatelj (ban I. Drašković, zagrebački biskupi i velikaške obitelji). Školska zgrada je više puta pregrađivana jer je tijekom godina ovdje bila Kraljevska akademija i Kraljevsko sveučilište. Od 1969. godine zgrada škole je zaštićeni spomenik kulture.

U ovoj školi radili su i stjecali obrazovanje mnogi akademici, sveučilišni profesori, znanstvenici, javni i politički djelatnici kao npr.:
August Šenoa, Miroslav Krleža, Vatroslav Lisinski, Vatroslav Jagić, Ivan K. Tkalčić, Ante Starčević, Janko Drašković, Ivan Kukuljević Sakcinski, Izidor Kršnjavi, Tituš Brezovački, Tade Smičiklas, A.G. Matoš, Stjepan Radić, Dragutin Domjanić i mnogi, mnogi drugi.

Predmeti koji se boduju za upis: HRVATSKI JEZIK, MATEMATIKA, I. STRANI JEZIK, POVIJEST, GEOGRAFIJA I BILOGIJA. Minimalni bodovni prag za upis je 71 bod.

Provjera predznanja engleskog jezika održat će se 14. srpnja 2020. u 9 sati.

Adresa škole: Trg Katarine Zrinske 5*
*zgrada Gornjogradske gimnazije stradala je u potresu te će se zbog sanacije oštećenja nastava u školskoj godini 2020./2021. odvijati u prostorijama XV. gimnazije (Jordanovac 8)

Broj telefona: 0976619013 (kontakt psihologa)

Mail škole: gornjogradska@ggg.hr

Oib škole: 89594809853

Link na web stranicu škole: https://ggg.hr/

Unutar redovne nastave, škola nudi brojne fakultativne predmete i izvannastavne aktivnosti. Fakultativni predmeti su Američka kultura i civilizacija, Francuska kultura i civilizacija, Debata, EEE – energija, ekologija i engleski jezik te fakultativni predmeti iz fizike, kemije i biologije. U pripremi su i novi predmeti. Od brojnih izvannastavnih aktivnosti izdvajamo Radionice japanskog jezika i kulture, Prvu pomoć, Planinarsku grupu, Karitativnu grupu, Medijsku kulturu, Poduzetništvo, Školski zbor, Dramsku skupinu i brojne druge aktivnosti kroz nastavnu godinu. Više o njima se može saznati na našim web stranicama.

Gornjogradska gimnazija njeguje vrlo različite afinitete učenika – društvene, umjetničke i prirodoslovne. Sve fakultativne nastave su inventivne i originalne – pogotovo set prirodoslovnih fakultativnih predmeta koji su proizašli iz velikog projekta Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike (http://e-learning.gornjogradska.eu/) koji omogućuje učenicima adekvatnu pripremu za fakultete STEM usmjerenja.

Jedna je od rijetkih općih gimnazija koja nudi toliki izbor jezika kao drugi strani jezik (njemački, francuski, talijanski i španjolski jezik). Što se tiče umjetničko kreativne strane, naši učenici često izlažu svoje uratke u Modernoj galeriji, a prošlih godina su naši učenici osvojili nagrade za inventivne radove. Unutar nekoliko godina koliko postoji dramska skupina, postavljene su dvije predstave u kazalištu Histrioni. Od prošle godine uveden je projekt Gosti u Gornjogradskoj koji svaki mjesec u školi okuplja zanimljiva imena iz javnog života.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Gornjogradska gimnazija Zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap