Pretraga

Srednja škola

III. gimnazija Osijek

Srednja škola: III. Gimnazija Osijek

Bodovi: 54

Smjerovi:

Prirodoslovno-matematička gimnazija

Zašto upisati tu školu:

Prvi izborni predmet je etika ili vjeronauk, a drugi: izborna matematika, njemački jezik, talijanski jezik ili izborna informatika. Ovu školu su pohađali: J.J.Strossmayer, Vladimir Prelog, Lavoslav Ružička, Dobriša Cesarić, Andrija Mohorovičić, Adolf Waldinger i mnogi drugi istaknuti znanstvenici i stručnjaci u svojim područijima.

Dostiguća (Znanje/sport)

Učenici ove škole su najbolji u mnogim područjima (posebno u prirodoslovno-matematičkim predmetima) i svake godine idu na nekoliko državnih natjecanja. To su najbolji umovi istočno od Zagreba. Ove godine su išli na Državna natjecanja iz matematike, logike, filozofije, košarke (4. mjesto), kemije (3. mjesto), te još nekoliko njih; na županijskim natjecanjima dominiraju i redovno drže prva mjesta (a ponekad i sva 4 prva mjesta). Već dvije godine za redom imamo kandidate za međunarodne Olimpijade iz kemije.

Učionice/Igralište – Dvorane

Prije 3 godine je obnovljena zagrada škole u Tvrđi (koje je najbolje mjesto u gradu za srednjoškolce), ima poludvoranu i prekoputa je Srednjoškolskog igrališta. Informatička i ostala oprema je problem pošto je škola još u dotjerivanju.

Posebnosti

Profesori ove škole su živuće legende koje su poznate u široj okolici, najbolji su u svojim područijima i drže sve važne funkcije u istočnom djelu Hrvatske te većina njih radi po novim i zanimljivim programima. Svake godine je organiziran školski malonogometni turnir, maskenbal, valentinovo i razne druge manifestacije. Glazba ima posebno mjesto u ovoj školi pa su stoga učenici Glazbene škole Franje Kuhača redovno i učenici ove škole (postoji i odvojeni razred posebno za njih te imaju prilagođen program), ali i bez njih škola bi mogla sastaviti nekoliko rock, pop, punk i raznih drugih bendova.

III. gimnazija Osijek jedina je škola na svijetu koja je dala tri nobelovca

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
III. gimnazija Osijek
Share via
Copy link
Powered by Social Snap