Pretraga

Srednja škola

III. gimnazija Osijek

III. gimnazija Osijek njeguje tradiciju odgoja i obrazovanja već dugih 150 godina. Riječ je o gimnaziji koja je primarno prirodoslovno-matematičkoga usmjerenja, ali osim na tim inzistira se i na visokoj razini kvalitete i na svim ostalim odgojno-obrazovnim područjima. Dokaz navedenomu svakako je i činjenica da III. gimnazija Osijek danas postiže odlične rezultate, a tijekom prošlosti iznjedrila je i neke poznate osobe, važne za nacionalnu pa čak i svjetsku znanost i povijest, među kojima su i neki dobitnici Nobelove nagrade: Lavoslav Ružička, Vladimir Prelog, Dobriša Cesarić, Josip Bösendorfer i Rudolf Horvat. Škola danas broji gotovo 600 učenika te 70-ak zaposlenika pod vodstvom ravnatelja Dražena Jakopovića, prof.

Početak djelovanja škole seže još u daleku 1870. godinu. Spomenute godine škola je prvotno nosila naziv Realna gimnazija, a Hrvatska je tada bila sastavni dio Habsburške Monarhije. Važno je spomenuti da škola prvotno nije bila locirana gdje se nalazi danas, a preseljenje škole na današnju lokaciju (Tvrđa, stara jezgra Osijeka) dogodilo se 1890. godine. Okolnosti I. i II. svjetskog rata te Domovinskog rata odrazile su se na život škole, ali škola je iz svega toga izašla još snažnija. Osamostaljenjem Republike Hrvatske, škola 1992. godine dobiva današnji naziv – III. gimnazija Osijek. Od vremena osnivanja škole do danas kroz školske klupe prošle su na tisuće učenika. Mnogi od njih postali su istaknuti javni djelatnici, znanstvenici, umjetnici, pedagozi, inženjeri, a nekolicina su i dobitnici Nobelove nagrade.

Završena osnovna škola, ne postoji bodovni prag (upisuju se učenici s najvećim brojem bodova te je slijedom toga prag uvijek izuzetno visok), svaku drugu godinu škola upisuje jedan razred više (šest razreda).

Adresa škole: Kamila Firingera 14, 31000 Osijek

Broj telefona: 031/207 -101

Mail škole: [email protected], [email protected]

Oib škole: 68874747390

Link na web stranicu škole: http://www.gimnazija-treca-os.skole.hr/

Pripreme za natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i druga natjecanja, pripreme za državnu maturu, široka ponuda izborne i fakultativne nastave (prirodoslovno-matematička područja, strani jezici, humanistički i umjetnički predmeti), volonterski klub, školski bend učenika i profesora, sudjelovanje u različitim radionicama u školi i izvan škole (npr. Zimska škola informatike, Večer matematike, Tjedan svemira), brojne slobodne aktivnosti, suradnja s drugim školama i fakultetima na području grada i šire, projektna putovanja (Erasmus+ i druga), kontinuiran rad na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim projektima/usavršavanjima itd.

Škola je specifična po svojoj obrazovnoj komponenti: izvrsni rezultati učenika i mentora u svim domenama obrazovanja (natjecanja, projekti, kreativni ostvaraji); ali školu bitno određuju visoki odgojni sadržaji: organizacija zajedničkih druženja učenika i nastavnika, uključivanje učenika i profesora u volonterske i slične aktivnosti, rad na projektima. Najvažnija razlog zašto odgojni i obrazovani elementi funkcioniraju u simbiozi taj je što je postignuta visoka razina motiviranosti svih aktera te jasna i transparentna komunikacija na razini: učenici – roditelji – ravnatelj, stručne službe i profesori.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap