Pretraga

Srednja škola

III. gimnazija Zagreb

Srednja škola: III. gimnazija

Bodovi:

55 bodova

Smjerovi:

opća gimnazija, prirodoslovno-matematička gimnazija

Zašto upisati tu školu:

Imaju individualan pristup učenicima, vode posebnu brigu o njima te im pomažu ako imaju problema u svladavanju određenih predmeta. Dodatna i dopunska nastava održava se tokom cijele godine. Svaki učenik može uz vjeronauk ili etiku, izabrati još jedan izborni i dva fakultativna predmeta. Mnogi bivši učenici III. gimnazije su neke danas nama poznate osobe poput Zvonimira Bobana, Zlatka Crnkovića, Hrvoja Hitreca, Ivana Kušana, Otta Reisingera, Jure Stublića… Dva puta godišnje orgniziraju izlete te jedni u Zagrebu slave Dan maturanata u svom dvorištu.

Dostignuća:

Prošle godine sudjelovali su na državnim natjecanjima iz hrvatkog, njemačkog i engleskog jezika, povijesti, logike, sociologije, matematike, informatike, vjeronauka. Košarkašice, rukometaši, atletičari, plivači i skijaši su prvaci grada, a košarkašice i košarkaši su i prvaci države. Najbolji u Hrvatskoj na državnoj maturi iz hrvatskog jezika, logike i filozofije.

Učionice/Igralište – dvorana:

Moderne učionice, imaju svoje igralište i dvoranu.

Posebnosti:

Organiziraju maskenbal, školska natjecanja plesnih skupina i školsku nogometnu ligu. Redovito odlaze u kazališta, muzeje i na koncerte. Organiziraju humanitarne akcije. Učenici aktivno sudjeluju u radu Parlamenta mladih. Surađuju s HRT-om na snimanju priloga za Obrazovni program. Tiskaju školski list “Mi mladi” i školski godišnjak svake godine. Unutar škole nalazi se sportsko-rekreacijski centar “Klinček” koji vodi Zvonimir Boban.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!