Pretraga

Osnovna škola

Međunarodna britanska škola Vedri obzori

Bright Horizons je međunarodna britanska osnovna škola koja se nalazi u Zagrebu. Škola pruža širok, uravnotežen i kreativan nastavni plan i program. Ciljevi su također organizirani na način da se prati Britanski nacionalni kurikulum (matematika je obogaćena Singapurskim matematičkim programom), Međunarodni osnovni kurikulum (IPC- International Primary Curriculum) te isto tako prati hrvatski nacionalni kurikulum za hrvatski jezik. To pruža internacionalno učenje unutar međunarodnog konteksta i omogućuje učenicima da lako prijeđu u novu školu ako se presele u inozemstvo ili u državnu školu. Svi nastavni sati se održavaju na engleskom jezikom (osim tijekom sata hrvatskog). Naša djeca su djeca 21. stoljeća, i zbog toga smo dodali UN-ove održive ciljeve u svoj kurikulum. Voljeli bismo da naši učenici postanu svjesni i upoznati sa trenutnom svjetskom situacijom i kako mogu pomoći svom svijetu. Kroz rad s djecom, svaki učitelj dodaje elemente odabranog održivog cilja i zajedno s djecom, rade kroz temu kako bi ih se upoznalo s problemom, ali i kako pronaći rješenje. Na taj način ih pripremamo i pružamo im vještine i znanja potrebna za vlastitu budućnost.

Međunarodna britanska škola Vedri obzori

Međunarodna britanska škola Vedri obzori | privatna arhiva

Međunarodna britanska škola je osnovna škola koja je osnovana 2013. Osnovana je nakon uspjeha dječjeg vrtića, koji je otvoren 2006. godine. (https://kindergarten.hr/). Škola Vedri obzori je odobrena od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

U 2013. godini započeli smo sa 7 učenika koji su pohađali 1. razred. Nakon toga, u školskoj godini 2017.-18 imali smo 84 učenika od 1. do 6. godine. Trenutno imamo razredna odjeljenja od 1. do 8. razred i ukupno 120 učenika.

Kako bi se dijete upisalo u našu školu potrebno ga je dovesti na inicijalno testiranje. Testiranje provodi školska pedagoginja kao i psihologijna. Svrha testiranja jest vidjeti djetetovo predhodno znanje. Predmeti koji se isputuju su: matematika i engleski. Nadalje, tijekom inicialnog testiranja, školska stručna služba provjerava djetetovu socialnu, emocionalnu i psihičku spremnost za školu. Isto tako, iznimno je važno da dijete ima osnovnu razinu poznavanja engleskog jezika, kako ne bi došlo do poteškoća u praćenju nastave i komuniciranju s ostalim vršnjacima.

Sveti Duh 122, 10000 Zagreb
385 (0)1 37 45 146
[email protected]
10305984252
https://britishschool-zagreb.hr/

Smatramo da su izvannastavne aktivnosti važne, kako s obrazovnog tako i sa socijalngo gledišta. Dok napreduju kroz školu, djeca imaju priliku i jesu potaknuta da sudjeluju u raznim aktivnostima. Ovo su aktivnosti koje su namijenjene razvoju dječije kreativnosti i inovativnosti. Djeca dobivaju priliku izraziti se i slobodno implementirati vlastite ideje u svoj rad. Imamo niz aktivnosti, počevši od sportskih aktivnosti: nogomet, tenis, gimnastika, gitara, zbor, sintisizer, šah, robotika, kineski jezik, francuski jezik, talijanski jezik, likovna radionica, itd.

U našoj školi ponosni smo da je jedan od naših glavnih ciljeva blagostanje (Wellbeing) svakog učenika. Osjećaj dobrobiti je temeljan za cjelokupno zdravlje djeteta, omogućava im da uspješno savladaju poteškoće i postižu ono što žele od života. U Vedrim obzorima dizajnirali smo jedinstveni Program Wellbeing-a koji omogućava učenicima da postignu osjećaj dobrobiti sa kontinuiranom potporom. Kako biste saznali je li potrebna podrška Wellbeing-a, prvi korak je cjelokupna analiza razreda i školskih dokumenata (u skladu s djetetovim stavovima, sociometrijskim rezultatima, uključujući dijete u tretmane s psihologinjom, proučavajući pedagošku dokumentaciju) kao i stručnu literaturu.

Velika se pažnja posvećuje pružanju raznolikog nastavnog plana i programa koji udovoljava svim dječijim potrebama. U nekim je slučajevima potrebna dodatna podrška i / ili savjet. U početku se podrška u školama nudi na temelju individualnog obrazovnog plana. Škola također može koristiti savjete školskog psihologa i pedagoga. Kada je potrebna dodatna podrška djeci ili roditeljima, mogu se organizirati pojedinačni sastanci. Ako je ipak potrebna daljnja podrška, MOŠ Vedri obzori je od prva škola koja ima ugovorenu suradnju s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, gdje se mogu dobiti vanjski savjeti od pedagoga, psihologa, logopeda i raznnih terapeuta. Želja nam je što više uključiti roditelje ukoliko djeca trebaju dodatnu podršku u školi.

Mnogo naše djece ima posebne zahtjeve za učenjem i vrednovanjem koji su povezani s njihovim napretkom u engleskom jeziku kao stranom jeziku. Njihova nesposobnost da u potpunosti pristupe nastavnom planu i programu zato što njihove komunikacijske vještine nisu dovoljno napredne. U našoj školi učitelji poduzimaju akciju da raznim strategijama pomognu djeci koja uče engleski jezik kao dodatni jezik, putem; igre uloga, ponavljajući rime, pjevanjem pjesmi, igraju razne igre i aktivnosti u krugu. Za svako dijete kojemu je potrebna dodatna podrška u učenju engleskog jezika, imamo učitelja ESL (engleski kao drugi jezik) koji će po potrebi pružiti dodatnu individualnu podršku.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!