Pretraga

Srednja škola

Privatna gimnazija NOVA Zadar

Privatna gimnazija Nova smještena je u gradskom predjelu Višnjik u Zadru u neposrednoj blizini Sportskog centra i dvorane Krešimira Ćosića, Splitska ulica 1.

Provodimo program opće gimnazije i opće gimnazije-sportski smjer,  koji učenicima omogućava stjecanje sposobnosti,  znanja i vještina iz prirodoslovnih, društvenih, humanističkih i umjetničkih disciplina. Suvremenim metodama obrazujemo mlade ljude za nastavak školovanja na fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Program sportskog smjera posebno je namijenjen učenicima koji se bave sportom. Školske obaveze  prilagođavamo  njihovim putovanjima, natjecanjima i treninzima.

Od trećeg razreda organiziramo pripreme za maturu iz obaveznih i svih izbornih predmeta te pripremamo učenike za natjecanja što rezultira odličnim rezultatima na maturi i upisom željenog fakulteta.

Škola radi u jednoj smjeni u vremenu od 9:00 do 15:00. U navedenom vremenu odvija se redovna nastava, izborna nastava, fakultativna nastava, dopunska i dodatna nastava te učenje, odmor i prehrana učenika prema satnici i rasporedu.

Nastava je organizirana kroz razrede u malim grupama s  individualnim pristupom i aktivnim sudjelovanjem svakog učenika.

Privatna gimnazija Nova osnovana je 2017. godine. Ovu godinu upisujemo četvrtu generaciju učenika. U školi je trenutno 55 učenika i 19 nastavnika.

Adresa škole: Splitska ulica 1.

23000 Zadar

Broj telefona : 023/ 301-565

Mail škole : [email protected]

Oib škole : 21662946666

Link na web stranicu škole: https://pgnova.hr/

Redovito organiziramo sportske dane (međusobna sportska nadmetanja učenika i profesora u nogometu, košarci, odbojci , stolnom tenisu..).  Svake godine se održava popularna „Kvizomanija „ gdje učenici mogu osvojiti interesantne nagrade. Često organiziramo gostujuća predavanja, posjete raznim muzejima, kazalištu i kinu,te  terensku nastavu. Važne datume obilježavamo zabavnim i edukativnim aktivnostima.

Škola smo bez zvona.  Nastava se održava samo u jutarnjoj smjeni. Razredi su formirani u manjim grupama gdje se uči kroz razne projekte, radionice  i terensku nastavu. Naš mladi i kreativni tim nastavnika  redovito pruža dodatnu pomoć pri učenju. Izlazimo u susret učenicima s izvanškolskim aktivnostima. Organiziramo stalna sportska i kulturna druženja učenika  i nastavnika. U školi nudimo uravnoteženu prehranu koja se posebno priprema u našoj školskoj kuhinji.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!