Pretraga

Srednja škola

Privatna glazbena škola „Iva Kuprešak“

Glazbena škola „Iva Kuprešak“ je osnovna i srednja glazbena škola s pravnom javnosti, a programi osnovne i srednje škole su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Po uspješnom završetku školske godine učenik stječe svjedodžbu o uspješno položenoj školskoj godini. Po završetku srednje glazbene škole, učenik stječe srednju stručnu spremu – zanimanje glazbenik.

Škola je izgrađena oko ideje da podučavanje glazbe i razvijanje glazbenih vještina nadilazi područje tehnike i “znanosti” o glazbi te prelazi u emocionalni i izražajni učinak. Temeljito se zalažemo za izvrsnost u obrazovanju i umjetnosti. Pružamo inovativno, kreativno i dinamično okruženje koje izgrađuje talent. Prilagođen obrazovni način rada, te individualni pristup prema svakom učeniku, priprema ih za uspjeh u vlastitom svijetu i inspiriranju svoje okoline.

Kao lideri u suvremenom glazbenom obrazovanju, osiguravamo nastavnu metodologiju i pristup relevantan u današnjem svijetu. Kontinuirano poboljšavamo naše akademske programe, uvodimo inovacije te nudimo širok spektar usluga i aktivnosti.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Škola radi po nastavnom planu i programu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nastava se izvodi na engleskom i hrvatskom jeziku. U sklopu osnovnoškolskog programa u školi se odvija poduka za sljedeće instrumente: klavir, gitara, violončelo, violina, flauta, saksofon i harmonika.

U prvi razred srednje škole upisuju se učenici koji su uspješno završili osnovno glazbeno obrazovanje ili drugi pripremni razred srednje glazbene škole te uspješno prošli prijemni ispit odnosno audiciju. U sklopu srednjoškolskog programa u školi se odvija poduka za sljedeća zvanja: glazbenik instrumentalist (klavir, gitara, violina, violončelo, saksofon, flauta, harmonika), glazbenik solo pjevač te glazbenik teorijski smjer.

Glazbeni tečajevi namijenjeni su polaznicima koji ne žele prolaziti redovno glazbeno obrazovanje, ali ih interesira učenje instrumenta ili solo pjevanje, te polaznicima koje interesira priprema za prijemni ispit na Muzičkoj akademiji. Tečajevi nemaju dobnu granicu te traju godinu dana. Svi tečajevi su individualni, te se njihov plan i program formira prema dogovoru s polaznikom kako bi se zadovoljile njegove želje i mogućnosti. Glazbeni tečajevi mogući su za sljedeće predmete: klavir, gitara, violina, violončelo, saksofon, flauta, harmonika, solo pjevanje i glazbena teorija.

Privatna glazbena škola „Iva Kuprešak“ osnovana je prije 8 godina u Zagrebu. Otvorenjem škole započet je jedinstven međunarodni program za operne pjevače CANTO, koji ujedinjuje profesore i glazbenike koji surađuju s renomiranim opernim kućama, uključujući Metropolitan Operu u New Yorku, Teatro Liceu u Barceloni, Teatro alla Scala u Milanu te Covent Garden u Londonu. Program se isključivo može pohađati u našoj školi, a mladi operni pjevači iz Republike Hrvatske imaju priliku raditi sa svjetski priznatim glazbenicima, pedagozima i režiserima.

Škola je krenula od ideje da prenese iskustvo, znanje i svjetske trendove koji vladaju poznatim svjetskim pozornicama na mlade glazbenike u Republici Hrvatskoj.

Naše nastavno osoblje i vanjski suradnici su priznati stručnjaci i visokoobrazovani profesori koji surađuju sa svjetskim priznatim orkestrima, opernim kućama i umjetnicima. Oni kroz redovnu nastavu, međunarodne seminare i radionice prenose ključne informacije za napredak naših učenika i seminarista.

Canto seminar održava se svako ljeto, te tijekom školske godine. U sklopu seminara održavaju se majstorske radionice, razni javni nastupi i završni operni Gala koncert u atriju Klovićevih dvora.

U osnovnu glazbenu školu mogu se upisati učenici u dobi od 7 do 14 godina. Ključna komponenta procesa upisa je audicija koju škola organizira prije početka jesenskog semestra, bilo u svibnju, lipnju ili u rujnu. Prijemni ispit dogovara se putem e-mail adrese, a sve audicije ocjenjuju članovi nastavničkog vijeća.

Učenici se za upis u 1. razred srednje glazbene škole ili 1. pripremni razred srednje glazbene škole prijavljuju i upisuju prijavom putem on-line prijavnice za srednju školu (www.upisi.hr) ili prijavnicom za pripremi razred na našoj stranici. Glavni dio upisa je audicija koju škola organizira prije početka jesenskog semestra, bilo u svibnju, lipnju ili u rujnu. Nakon prijave na obrazovni program u Carnet sustavu, prijemni ispit dogovara se putem e-mail adrese škole.

“ je osnovna i srednja glazbena škola s pravnom javnosti, a programi osnovne i srednje škole su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pogledajte neke od naših brojnih nastupa.

Završni koncert učenika i profesora ⇒ https://bit.ly/3p7ziba

Božićni koncert ⇒ https://bit.ly/34SwqYZ

Adresa škole: Ljubijska 82

Broj telefona:

Telefon: +385 01 298 75 39

Mobitel: +385 99 352 0880

Mail škole: [email protected]

Oib škole: 52199176078

Link na web stranicu škole: https://music-kupresak.com/

Koncerti i prilike za učenike –Redovito organiziramo koncerte i produkcije s glazbenim izvedbama naših učenika u dvorani Lisinski u Zagrebu, Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, Kazalištu Vidra, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i brojnim drugim. Smatramo kako je nastup pred publikom izuzetno važan dio glazbenog obrazovanja.

Neke od prilika za nastup naših učenika su: recitali u poznatim koncertnim prostorima diljem Hrvatske, koncerti i suradnja s kazališnim skupinama i drugim umjetničkim organizacijama, program operne scene s orkestrom ili klavirom za učenike pjevanja, individualni maturalni recital za svakog studenta te majstorske radionice  s gostujućim nastavnicima i renomiranim umjetnicima, skladateljima i dirigentima.

Edukacije –  Radionice i predavanja namijenjene su učenicima Škole kao izvannastavne aktivnosti u organizaciji Škole. Postoji nekoliko vrsta edukacija: interaktivne multidisciplinarne radionice, majstorski seminari za učenike srednje i pripremne glazbene škole sa svjetski poznatim predavačima te predavanja i radionice (poput: pozicioniranje i poduzetništvo u svijetu glazbe, rad s dirigentom, scenski pokret u glazbi, itd.).

Kroz edukacije primjenjujemo interdisciplinarni način podučavanja, koristeći znanja iz drugih znanstvenih i umjetničkih disciplina. Interdisciplinarna perspektiva je ključna za razvoj umjetničkih vještina.

Imajući na umu principe inovativnosti, za svaku školsku godinu Škola kreira i organizira mnoge interaktivne radionice, gostujuća predavanja i majstorske seminare na teme koje su u interesu za daljnji razvoj učenika u skladu s potrebama tržišta rada i potrebama učenika.

Natjecanja – Naši učenici i alumniji osvojili su brojne prestižne nagrade i nastupili u proslavljenoj glazbenoj produkciji u Hrvatskoj i Europi. Učenici su osvojili prva i druga mjesta na regionalnom i državnom natjecanju, kao i prvo mjesto na međunarodnim natjecanjima.

 

Pristup nastavi – Obrazovanju pristupamo individualno. Svaki učenik treba imati mogućnost učenja prema vlastitom ritmu. Individualni pristup nadahnjuje kreativnost, potiče strast prema glazbi i angažira učenike da aktivnije sudjeluju u procesu učenja.

Uspješna učenička zajednica – Glazbeno obrazovanje više je od pukog učenja sviranja na instrumentu. Naš pristup glazbenom obrazovanju temelji se na dobrobiti i brizi o sebi. Potičemo osobni rast, razvoj praktičnih vještina i samopouzdanja.

Interdisciplinarna nastava – Interdisciplinarna perspektiva je ključna za razvoj umjetničkih vještina. Interdisciplinarnim obrazovanjem omogućujemo primjenu znanja iz različitih disciplina, te njihov doprinos dubljem razumijevanju glazbe.

Jedinstven program – Našim učenicima omogućujemo nastupe u koncertnim dvoranama u Zagrebu i okolici, te sudjelovanje na seminarima i radionicama sa stranim i hrvatskim stručnjacima, glazbenicima, pedagozima i režiserima koji rade i surađuju s najvećim orkestrima i opernim kućama u svijetu, uključujući Metropolitan Operu u New Yorku, Staatsoperu u Beču i Berlinsku Filharmoniju te Operu Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu, između ostalih.

Naš moto je: Usudi se nadahnuti. / Dare to inspire.

Vjerujemo da obrazovanju treba pristupiti individualno. Svaki učenik treba imati mogućnost učenja prema vlastitom ritmu. Individualni pristup potiče strast prema glazbi i angažira učenike da aktivnije sudjeluju u procesu učenja. Inspiriramo učenike da primjenjuju svoje glazbeno obrazovanje, stečene vještine i kreativnost kako bi unijeli pozitivne promjene u naše društvo.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!