Pretraga

Srednja škola

Sportsko učilište PESG

https://pesg.hr/

Sportsko učilište PESG obrazovna je ustanova usmjerena djeci sportašima srednjoškolske dobi koji razvijaju dvojnu karijeru, obrazovnu i sportsku.

PESG provodi program stjecanja srednje školske spreme opće gimnazije s pojačanim sportskim programom i stjecanja srednje stručne spreme za ekonomistu konzultativno-instruktivnim oblikom kroz sustav obrazovanja odraslih, a nastavni planovi i programi se provode po rješenju Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na taj način mladi sportaši imaju priliku koristiti benefite ovog sustava koji je pokazao svoje prednosti u odnosu na redovan sustav jer lakše prati razvoj njihove sportske karijere.

Nalazimo se u samom centru grada Zagreba (Varšavska 17, Zagreb).

PESG je nastao od tima koji je dugi niz godina u sustavu obrazovanja, a ideja je bila stvoriti ustanovu koja zagovara način obrazovanja prilagođen svakom učeniku sportašu srednjoškolske razine, bilo u individualnom ili timskom sportu i primjer je kako sportaši ne moraju zanemariti svoje obrazovanje zbog sporta i obrnuto te kako one mogu biti u sinergiji!

Jedno od ključnih pitanja Nacionalnog programa športa 2019.-2026. je „Podržavamo li i na koji način šport u sustavu obrazovanja?“, a upravo Sportsko učilište PESG odgovara na sve potrebe sportaša srednjoškolske dobi u razvoju dvojne karijere predanim povezivanjem i omogućavanjem kvalitetnog obrazovanja uz razvoj sportske karijere mladih sportaša srednjoškolske razine.

Upisi se vrše prema nastavnom planu i programu odobrenom od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Temeljni preduvjet za upis u 1. razred je uspješno završena osnovna škola, a za upis u 2., 3., ili 4. razred uspješno završen prethodni razred.

Kada se učenik tijekom obrazovanja odluči promijeniti školu, odnosno prijeći iz jedne škole u drugu, to može učiniti najkasnije do početka drugog polugodišta bez obzira na razred koji trenutno pohađa.

Isto tako, ako se učenik želi prebaciti u Sportsko učilište PESG može se prebaciti u isti obrazovni program, odnosno u programe koje provodi Sportsko učilište PESG, a ako učenik želi promijeniti i ustanovu i ranije upisani program tada je uvjet da položi razlikovne i/ili dopunske ispite, a način i rokove polaganja određuje ustanova u koju se upisuje.

Zahtjev o promjeni škole dostavlja učenik, odnosno roditelj, na temelju čega ustanova donosi odluku o prelasku iz ranije škole u Sportsko učilište PESG.

Škola iz koje učenik odlazi izdaje prijepis ocjena, a ispisuje učenika u roku od 7 dana od dana primitka obavijesti o upisu učenika u Sportsko učilište PESG.

Adresa: Varšavska 17, Zagreb

Broj telefona: +385 1 206 28 87

Brojmobitela:+385 91 226 00 00;

Mail: [email protected]

OIB: 98027382748

Link na web stranicu ustanove: http://www.pesg.hr

Sportsko učilište PESG je ponosni partner Hrvatskog olimpijskog odbora koji je prepoznao prednosti obrazovanja sportaša u našoj ustanovi i benefita koji pružamo djeci srednjoškolske dobi.

Prednosti stjecanja srednje stručne spreme ili školske spreme u Sportskom učilištu PESG:

  • nastava je u potpunosti prilagođenja sportašima srednjoškolcima te se odvija prema rasporedu u vremenu od 14 do 18 sati kako bi se mogli posvetiti svojim jutarnjim i poslijepodnevnim treninzima;
  • osigurana i online nastava u realnom vremenu putem vlastite online platforme PESG-a kao dodatna podrška djeci dok su na pripremama ili natjecanjima kako ne bi izostajali s gradivom
  • nastava se realizira konzultativno-instruktivnim oblikom što ostavlja dodatno vrijeme za razvoj sportske karijere (primjerice: nastavni plan sportske gimnazije provodi se u 75% iznosu redovnog sustava obrazovanja, no ishodi učenja su istovjetni redovnom sustavu);
  • pripreme za državnu maturu PESG provodi od trećeg razreda;
  • kontinuirano održavanje motivacijskih predavanja našim mladim sportašima.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!