Pretraga

Srednja škola

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica danas je jedina srednja škola u crikveničkom kraju, a upisuje različite programe: program opće gimnazije, program zanimanja ekonomist, program zanimanja hotelijersko-turistički tehničar, trogodišnje strukovne programe za zanimanja kuhar, konobar i vodoinstalater. Škola je prilagođena integraciji učenika s teškoćama u razvoju te upisuje jedan razred programskog usmjerenja – Pomoćni kuhar i slastičar- TES.

Nastava se organizira u jutarnjoj smjeni, a kvalitetu rada osiguravaju prostorne i materijalne mogućnosti u koje se kontinuirano ulagalo, kao i profesionalna znanja, trud i zalaganja djelatnika Škole. Škola ima modernu sportsku dvoranu, kabinet ugostiteljskog posluživanja i kuharstva, radionicu za potrebe programa – vodoinstalater, knjižnicu, dvoranu za književne susrete kao i prigodne svečanosti, kabinet računalstva, specijalizirane učionice, a našim učenicima i učenicama osiguran je i prostor za marendu kroz školsku kantinu.

U školi su organizirane brojne izvannastavne aktivnosti. Neke od njih su: Crveni križ, Novinarska skupina, Hrvatski školski susreti Lidrano, Učenička zadruga „Cibor“, Školski zbor, Školski sportski klub „Kamenjak“, Grupa mladih povjesničara, Vjeronaučna grupa, natječaj literarnih i likovnih radova – Pozica, Semep, Mobilna robotika, školski volonteri… Također, u školi se provodi fakultativna nastava DSD – nastava za njemačku jezičnu diplomu.

Promotivna brošura:
http://ss-abarca-crikvenica.skole.hr/upload/ss-abarca-crikvenica/images/static3/1197/attachment/Brosura_SS_2017.pdf

Naša škola s ponosom nosi ime velikana našega kraja književnog povjesničara, akademika dr. Antuna Barca. Ona je jedna zaokružena priča o dugoj tradiciji školovanja ljudi ovoga kraja. Ta priča počinje od otvaranja vinodolskih pučkih škola još u 18. stoljeću, utemeljenja Ženske stručne škole 1902. godine, Zidarske i klesarske škole koja se otvara 1908. godine pa do gradnje prvih temelja ove naše zgrade 1938. godine. Mijenjali su se sustavi, rađale su se nove potrebe i zahtjevi, a Škola se nadograđivala, mijenjala, i prilagođavala novom vremenu. Od Škole učenika u privredi do otvaranja Gimnazije 1954. godine i Ugostiteljske škole 1964. godine pa do danas, doživjela je brojne promjene, obogatila se novim prostorima i sadržajima i postajala sve važniji čimbenik u životu ovoga grada.

foto: Srednja škola dr Antuna Barca Crikvenica | privatna arhiva

U školi su organizirane brojne izvannastavne aktivnosti. Neke od njih su: Crveni križ, Novinarska skupina, Hrvatski školski susreti Lidrano, Učenička zadruga „Cibor“, Školski zbor, Školski sportski klub „Kamenjak“, Grupa mladih povjesničara, Vjeronaučna grupa, Volonterski klub i dr.

Učenici naše škole sudjeluju uređivanju i izdavanju školskog lista „Barac“, te u su njihovi radovi i u zbirci literarnih i likovnih radova PoZiCa, sudjelovali su u izradi promidžbenog spota za mlade poduzetnike u Crikvenici u sklopu dugogodišnjeg projekta Grada Crikvenice „Jačanje poduzetništva kod mladih“, bave se temama ekologije kroz grupu SEMEP, volonterski su izrazito aktivni te organiziraju brojne humanitarne aktivnosti.

Kuhari i konobari u sklopu nastave kuharstvo rade zanimljiva jela hrvatskih i stranih kuhinja, a u školi se održavaju i razne radionice poput obuke za bariste, te učenici sudjeluju u raznim gastro manifestacijama Grada Crikvenice i gradske Turističke zajednice.

U školi se provode brojni projekti i programi u suradnji s različitim ustanovama i udrugama.

Škola je i projektni partner u sklopu budućeg Opatijskog Regionalnog centra kompetencija u području ugostiteljstva. U okviru budućeg Centra cilj je razvijati posebne programe rada za učenike i osobe s teškoćama sa snažnim naglaskom na njihovoj socijalizaciji.

Edukacijom do uspjeha – promidžbeni videospot

Školski list „Barac“ http://ss-abarca-crikvenica.skole.hr/upload/ss-abarca-crikvenica/images/static3/1207/attachment/Barac_2019.pdf

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap