Pretraga

Srednja škola

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica danas je jedina srednja škola u crikveničkom kraju, a upisuje različite programe: program opće gimnazije, program zanimanja ekonomist, program zanimanja hotelijersko-turistički tehničar, trogodišnje strukovne programe za zanimanja kuhar, konobar i vodoinstalater. Škola je prilagođena integraciji učenika s teškoćama u razvoju te upisuje jedan razred programskog usmjerenja – Pomoćni kuhar i slastičar- TES.

Nastava se organizira u jutarnjoj smjeni, a kvalitetu rada osiguravaju prostorne i materijalne mogućnosti u koje se kontinuirano ulagalo, kao i profesionalna znanja, trud i zalaganja djelatnika Škole. Škola ima modernu sportsku dvoranu, kabinet ugostiteljskog posluživanja i kuharstva, radionicu za potrebe programa – vodoinstalater, knjižnicu, dvoranu za književne susrete kao i prigodne svečanosti, kabinet računalstva i specijalizirane učionice.

U školi su organizirane brojne izvannastavne aktivnosti. Neke od njih su: Crveni križ, Novinarska skupina, Učenička zadruga „Cibor“, Školski zbor, Školski sportski klub „Kamenjak“, Vjeronaučna grupa, Volonterski klub i Ekološka grupa: Semep. Također, u školi se provodi fakultativna nastava DSD – nastava za njemačku jezičnu diplomu. Kroz godinu učenici pod vodstvom nastavnika provode razne projekte poput sastavljanja računala, sudjelovanja na utrkama, virtualnim sportskim ligama, oslikavanja klupica koje sastavljaju učenici smjera vodoinstalater te ih doniraju KBC-u Kantrida i mnogi drugi.

Naša škola s ponosom nosi ime velikana našega kraja književnog povjesničara, akademika dr. Antuna Barca. Ona je jedna zaokružena priča o dugoj tradiciji školovanja ljudi ovoga kraja. Ta priča počinje od otvaranja vinodolskih pučkih škola još u 18. stoljeću, utemeljenja Ženske stručne škole 1902. godine, Zidarske i klesarske škole koja se otvara 1908. godine pa do gradnje prvih temelja ove naše zgrade 1938. godine. Mijenjali su se sustavi, rađale su se nove potrebe i zahtjevi, a Škola se nadograđivala, mijenjala, i prilagođavala novom vremenu. Od Škole učenika u privredi do otvaranja Gimnazije 1954. godine i Ugostiteljske škole 1964. godine pa do danas, doživjela je brojne promjene, obogatila se novim prostorima i sadržajima i postajala sve važniji čimbenik u životu ovoga grada.

foto: Srednja škola dr Antuna Barca Crikvenica | privatna arhiva

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica

Zidarska 4, 51260 Crikvenica

(051) 241 – 202

[email protected], [email protected]

96174960484

http://ss-abarca-crikvenica.skole.hr/

U školi su organizirane brojne izvannastavne aktivnosti. Neke od njih su: Crveni križ, Novinarska skupina, Učenička zadruga „Cibor“, Školski zbor, Školski sportski klub „Kamenjak“, Vjeronaučna grupa, Volonterski klub i Ekološka grupa: Semep. Učenici sudjeluju u snimanju emisije Školsko zvono čiji je cilj informiranje slušatelja o brojnim događajima i provedenim aktivnostima u našoj školi.

Učenici naše škole sudjeluju uređivanju i izdavanju školskog lista „Barac“, te u su njihovi radovi i u zbirci literarnih i likovnih radova PoZiCa, bave se temama ekologije kroz grupu SEMEP, volonterski su izrazito aktivni te organiziraju brojne humanitarne aktivnosti te je volonterski klub proglašen najboljim školskim volonterskim klubom.

Kuhari i konobari u sklopu nastave kuharstvo rade zanimljiva jela hrvatskih i stranih kuhinja, a u školi se održavaju i razne radionice poput obuke za bariste, te učenici sudjeluju u raznim gastro manifestacijama Grada Crikvenice i gradske Turističke zajednice.

U školi se provode brojni projekti i programi u suradnji s različitim ustanovama i udrugama.

Škola je i projektni partner u sklopu budućeg Opatijskog Regionalnog centra kompetencija u području ugostiteljstva. U okviru budućeg Centra cilj je razvijati posebne programe rada za učenike i osobe s teškoćama sa snažnim naglaskom na njihovoj socijalizaciji.

Školski list „Barac“ http://ss-abarca-crikvenica.skole.hr/upload/ss-abarca-crikvenica/newsattach/1214/Barac_2021.pdf

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!