Pretraga

Srednja škola

Srednja škola Jastrebarsko

Srednja škola Jastrebarsko obrazuje u programu Opće gimnazije (četverogodišnji program) i u strukovnim obrazovnim sektorima. U sektoru  Ekonomija, trgovina i poslovna administracija obrazujemo učenike za zanimanja ekonomist (četverogodišnji program) i prodavač (trogodišnji program). U sektoru Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija učenici mogu odabrati između dva zanimanja: automehaničar i instalater grijanja i klimatizacije (trogodišnji programi – JMO).

foto: Srednja škola Jastrebarsko | privatna arhiva

Povijest srednjeg školstva u Jastrebarskom započinje 1974. godine kada Škola radi kao područno odjeljenje Srednjoškolskog centra Samobor, a samostalan rad počinje 1. ožujka 1978. godine. Godine 1991. otvorena je novoizgrađena zgrada Srednje škole Jastrebarsko  s vanjskim sportskim igralištem te je uređena velika zelena površina oko škole s voćnjakom. Godine 2008. izgrađena je sportska dvorana koja je hodnikom spojena sa školskom zgradom. Za svoj rad Škola je dobila brojna priznanja među kojima je i plaketa Grada Jastrebarskog 2002. godine za izvanredan uspjeh u odgoju i obrazovanju.

Opća gimnazija – upisnica

Ekonomisti – upisnica i potvrda nadležnog školskog liječnika

Prodavači – upisnica i potvrda nadležnog školskog liječnika

Strojari (JMO – automehaničari, instalateri grijanja i klimatizacije) – upisnica, liječnička svjedodžba medicine rada, četiri primjerka ugovora o naukovanju

Većeslava Holjevca 11, 10450 Jastrebarsko

Broj telefona

01 6281 484

Mail škole

srednja.skola.jastrebarsko@gmail.com

OIB škole

98770826901

Link na web stranicu škole

http://ss-jastrebarsko.skole.hr/

Škola se ponosi svojim pripremama za državnu maturu u sklopu projekta Zajedno do uspjeha i visokom postotku upisa naših učenika na željene fakultete. Učenici strukovnih zanimanja stječu kompetencije za svijet rada jer je velika pažnja posvećena iskustvenom učenju i praktičnoj nastavi. U školi obilježavamo praznike i blagdane, prigodne datume, a među brojnim kulturnim i javnim aktivnostima ističu se humanitarne aktivnosti i projekti koji doprinose stvaranju aktivnih i odgovornih građana. Provodi se prevencija neprihvatljivih ponašanja i ovisnosti, kao i profesionalno usmjeravanje učenika. Uz redovnu i izbornu nastavu, učenici mogu odabrati čak 29 izvannastavnih aktivnosti, kao i 17 fakultativnih, što većina njih ističe kao jednu od najvećih prednosti škole.

Srednja škola Jastrebarsko, kao jedina srednjoškolska ustanova u gradu, logičan je izbor većine učenika koji žive u gradu i okolnim mjestima. Kvaliteta obrazovanja ne zaostaje za školama u obližnjim velikim gradovima, Zagrebu i Karlovcu, a poznata sredina i blizina škole dodatne su prednosti odabira naše škole. No, sve češće nam dolaze učenici upravo iz spomenutih velikih gradova koji ističu pristupačne i suradljive nastavnike te brigu za svakog pojedinog učenika kao veliku prednost naše škole.

Gotovo 90 posto naših učenika je uglavnom ili u potpunosti zadovoljno školom!

Kao glavne prednosti ističu:

  • mala smo škola što znači da učenici nisu samo broj – bolji i bliskiji odnosi
  • nastavnici su pristupačni i puni razumijevanja
  • brojne dodatne, izborne i izvannastavne aktivnosti, izleti, posjeti, obilježavanje različitih datuma
  • svi imamo besplatni školski internet
  • imamo veliko dvorište s voćnjakom, ekološki smo osviješteni
  • velika sportska dvorana
  • općenito dobra, poticajna i prijateljska atmosfera u školi

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Srednja škola Jastrebarsko
Share via
Copy link
Powered by Social Snap