Pretraga

Srednja škola

Srednja škola Novska

Srednja škola Novska je jedina srednja škola u gradu Novskoj u kojoj se učenici mogu upisati u opću gimnaziju, za zanimanje ekonomist, trogodišnja strukovna zanimanja za bravara, vodoinstalatera i vodoinstalatere. Od školske godine 2020./2021. prvi put upisujemo i zanimanje tehničar za razvoj video igara. Naši učenici opće gimnazije nižu dugogodišnje uspjehe na raznim natjecanjima, ali i na državnoj maturi te uspješno upisuju željene fakultete. Ekonomisti su jednako uspješni i vrijedni, nižu razne uspjehe na raznim natjecanjima, a posljednje natjecanje na kojemu su osvojili prvo mjesto bilo je online 18. Međunarodno natjecanje vježbeničkih tvrtki. Učenici strukovnih zanimanja sudjeluju aktivnostima grada kao što je „Tjedan cjeloživotnog učenja“, izrađuju različite predmete od drveta i metala, a te predmete i prodaju na prodajnim izložbama. Od školske godine 2020./2021. u našoj školi prvi put upisujemo smjer tehničar za razvoj video igara te smo sigurni da će i oni, kao i ostali učenici naše škole, sudjelovati u raznim aktivnostima i biti uspješni u svemu što budu radili, kako teorijskog, tako i praktičnog dijela nastave.

Obrazovanje učenika ekonomske struke u Novskoj započelo je 1. rujna 1955. odlukom o otvaranju Ekonomskog tehnikuma. Sljedeće godine osnovana je Srednja ekonomska škola u Novskoj, a od 1963./1964. njoj se pridružuje i gimnazija. Od školske godine 1967./68. postoji i Zanatska škola za kvalificirane radnike s usmjerenjima frizeri – brijači i tekstilci. 10. ožujka 1970. godine osnovan je Srednjoškolski centar, u čiji su sustav ušle postojeće škole. Škola pod tim nazivom djeluje do 1. siječnja 1984. godine kada Srednjoškolski centar mijenja naziv u Centar usmjerenog obrazovanja u Novskoj. Njegov pravni slijednik je današnja Srednja škola Novska, koja postoji od 1. rujna 1993. godine. Danas je u Srednjoj školi Novska zaposleno 50 djelatnika. Upisano je 18 razrednih odjela, a školu pohađa 300tinjak učenika. U našoj školi se obrazuju učenici sljedećih zanimanja: opće gimnazije, ekonomije, a od ove godine i tehničara za razvoj video igara (u trajanju od četiri godine), te bravari, stolari i vodoinstalateri (u trajanju od tri godine). Svakodnevno nastojimo poboljšati kvalitetu rada nastave i međuljudske odnose. Uvodimo nove nastavne sadržaje koje prenosimo učenicima uz pomoć suvremenih tehnologija. Učionice su nam opremljene najnovijom informacijskom tehnologijom koja omogućuje interaktivno učenje i razmjenu znanja. Mnogobrojnim izletima, ekskurzijama, terenskim nastavama, projektima i drugim oblicima rada nadopunjujemo obvezni Plan i program škole. Naš školski Tim vrijedno radi, analizira pomake, nastoji potaknuti sve članove kolektiva da svojim radom i zalaganjem pridonesu boljoj kvaliteti rada škole. Zadovoljni smo postignutim uspjesi i nadamo se da će se odlični uspjesi nastaviti nizati zajedničkim zalaganjem učenika i profesora. Radujemo se novim projektima i izazovima koji nas očekuju u nadolazećoj godini.

Opća gimnazija je četverogodišnja obrazovna škola u kojoj se učenici prvenstveno pripremaju za nastavak obrazovanja na nekoj od visokoškolskih ustanova. Za upis u opću gimnaziju boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz Biologije koji su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu. Pri upisu se dodatno se vrednuje natjecanje i smotra iz biologije. Za upis u opću gimnaziju nije potrebna liječnička potvrda, a zahtijeva se uredno kognitivno funkcioniranje.

Obrazovni program za zanimanje ekonomist je četverogodišnja strukovna škola u kojoj se obrazuju učenici koji će po završetku školovanja moći raditi na poslovima knjigovodstva, ekonomske propagande, računovodstveno-financijskim poslovima, poslovima trgovine i turizma. Za upis u obrazovni program za zanimanje ekonomist boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz Biologije koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu. Pri upisu se dodatno vrednuje natjecanje i smotra iz biologije. Za upis je potrebna potvrda nadležnog školskog liječnika i zahtijeva se uredan vid, sluh i govor te uredna funkcija gornjih ekstremiteta i uredno kognitivno funkcioniranje.

Obrazovni program za zanimanje stolar je trogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi po završetku školovanja mogli izrađivati, ugrađivati, postavljati, popravljati i održavati masivni i pločasti namještaj te građevnu stolariju (prozore, vrata, stubišta, ograde, krovne nadstrešnice i dr.). Za upis u obrazovni program za zanimanje stolar boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda. Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada, a zahtijeva se uredan vid i dubinski (prostorni) vid, raspoznavanje osnovnih boja, uredna funkcija mišićno-koštanog sustava, uredna funkcija dišnog sustava, uredna funkcija srčano-žilnog sustava, uredna funkcija kože na otkrivenim dijelovima tijela, uredna ravnoteža i stabilno stanje svijesti, uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje, odsutnost alergije na profesionalne alergene. Zahtijeva se i Ugovor o provedbi praktične nastave.

Obrazovni program za zanimanje bravar je trogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi se po završetku školovanja mogli baviti proizvodnjom različitih ručnih alata, jednostavnijih dijelova strojeva, metalnih ograda, prozora, vrata, metalnog namještaja i drugih metalnih građevinskih elemenata. Za upis u obrazovni program za zanimanje bravar boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda. Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada, a zahtijeva se uredan vid i dubinski (prostorni) vid, raspoznavanje boja, uredna funkcija mišićno-koštanog, dišnog i srčano-žilnog sustava, uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje, stabilno stanje svijesti i uredna ravnoteža, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama. Zahtijeva se i Ugovor o provedbi praktične nastave.

Obrazovni program za zanimanje vodoinstalater je trogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi se po završetku školovanja mogli baviti popravcima, izradom i montiranjem elemenata, instalacija i uređaja koji omogućuju siguran dotok vode od glavnoga voda do trošila. Za upis u obrazovni program za zanimanje bravar boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda. Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada, a zahtijeva se uredan vid i dubinski (prostorni) vid, raspoznavanje boja, uredna funkcija mišićno-koštanog, dišnog i srčano-žilnog sustava, uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje, stabilno stanje svijesti i uredna ravnoteža, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama. Zahtijeva se i Ugovor o provedbi praktične nastave.

Obrazovni program za zanimanje tehničar za razvoj video igara je četverogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi bili konkurentniji na tržištu, učenici će na kraju školovanja moći samostalno izrađivati video igre. Za upis u obrazovni program za zanimanje ekonomist boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz Likovne kulture koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu. Pri upisu se dodatno vrednuje natjecanje iz područja informatike – računalstva (Infokup). Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada, a zahtijeva se uredno opće zdravstveno stanje, sposobnost koncentracije, preciznost i staloženost u radu, razvijenu pokretljivost i usklađenost ruku i prstiju, dobar vid i sluh, sposobnost razlikovanja boja i sitnih detalja

Adresa škole: Ulica Tina Ujevića 2/A, 44330 Novska

Broj telefona: 044/600-045

Mail škole: ss-novska@ss-novska.skole.hr

OIB škole: 21419265667

Link na web stranicu škole: https://www.ss-novska.hr/

Facebook stranica škole: https://www.facebook.com/ssnovska

Učenici tijekom školovanja u Srednjoj školi Novska sudjeluju u raznim aktivnostima unutar škole, ali i izvan nje. Ove godine sudjelovali su na općinskim i županijskim natjecanjima iz Hrvatskoga jezika, Matematike, Logike, Engleskoga jezika, Informatike, ali i na sportskim natjecanjima. Na županijskim razinama su ostvarili zavidne rezultate. Učenici koji su se plasirali na državno natjecanje iz badmintona osvojili su treće mjesto (mladići) i peto mjesto (djevojke). Ove godine je naša škola postala kandidat „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Naši su učenici, zajedno s profesoricama, pripremali različite programe kojima su svima nama pokazali što je to Europska unija, što ona znači za nas, građane Republike Hrvatske, te su nam pokazali kako se i u ovo, nezavidno, vrijeme trudom može puno toga postići. Učenici su sudjelovali u natjecanju „Čitanjem do zvijezda“, „Statističkom natjecanju“, i natjecanju „Ponos domovine ’20“. Osim toga, naši učenici su sudjelovali na općinskoj smotri „LiDraNo“, plasirali se na županijsko natjecanje, ali županijsko natjecanje ove godine nije održano. Tijekom ove školske godine, sudjelovali smo u eTwinning programu „Life&Money“. Obilježavali smo „Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama“, „Dan ružičastih majica“, „Međunarodni dan kulturne baštine“, trodnevnu akciju „Zasadi drvo, ne budi panj“, „Svjetski dan svjesnosti o antibioticima“, „Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti“, „Svjetski dan prava potrošača“, „Dan sigurnijeg interneta“. Osim natjecanja i obilježavanja važnih dana, učenici i profesori su sudjelovali u organizaciji i vođenju programa „Filatelističke izložbe“, „Večer matematike“ te su sudjelovali u raznim projektima kao što su „Reci: Eko!“, „Trgovanje ljudima“ i „Ulične droge i Hamlet“ te „Živa riječ o Domovinskom ratu“. Učenici su, osim natjecanja i sudjelovanja u projektima, ove godine posjetili i sajam knjiga „Interliber“ te su posjetili Zagreb u vrijeme adventa. Profesori često učenike vode u posjete tako da su neki od njih ove godine posjetili OPG „Došlović“, Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Ante Jagar“ Novska, Muzejsko zavičajnu zbirku grada Novske, ali i Arheološki muzej u Zagrebu. Već smo napomenuli da naši učenici nižu izvrsne rezultate tijekom godina, možemo ih pohvaliti da često sudjeluju u aktivnostima u kojima pomažu drugima, pa tako sudjeluju u „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ u kojoj sakupljaju plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma i u „Danima kruha“ kada su skupljali novac za „Mali rehabilitacijski centar u Novskoj“. Iznimno smo ponosni na naše učenike i njihove profesore koji sudjeluju u svim aktivnostima škole te koji postižu izvrsne rezultate u natjecanjima.

Naša škola može se pohvaliti jednosmjenskim radom, učenici nastavu pohađaju od 8:00 do 13:55. Osim toga, možemo se pohvaliti time što naša škola ulazi u projekt digitalno zrelih škola „E-škole“ te profesorima koji se stalno educiraju. Osim projekta „E-škole“, naša škola je kandidat u programu „Škola ambasador Europskog parlamenta“. U školi imamo tim za samovrednovanje koji vrednuje sve što se u školi tijekom godine radi. Imamo tri savjetnika među profesorima i jednoga mentora. Ove godine su dvije naše profesorice nagrađene za najbolje nastavnike. Težimo stalnom napredovanju, kako profesora, tako i škole, pa se i ove godine uređuje interijer i eksterijer škole. Sve naše učionice opremljene su suvremenim informacijskim tehnologijama kao što su pametne ploče, promijenjena je stolarija, u učionice su nam postavljeni klima uređaji.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap