Pretraga

Srednja škola

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti ove godine slavi 50. godina odgoja i obrazovanja. U tri obrazovna smjera; opća gimnazija, medicinska sestra / tehničar opće njege, te fizioterapeutski tehničar školu trenutno pohađa 250 učenika. U sastavu škole je i učenički dom sa 110 raspoloživih mjesta.

srednja škola Maruševec

srednja škola Maruševec

Škola je osnovana davne 1970. godine u predivnom okruženju dvorca Maruševec. Njeni prvi učenici mogu se pohvaliti da su išli u školu u dvorac. Osnovana je na poticaj vjernika protestantske crkve kojima djeca nisu mogla ići u javne škole zbog nastave subotom. Tijekom domovinskog rata škola postaje utočištem za mnoge izbjeglice a 2003. godine stječe status škole s pravom javnosti te se otvara svim učenicima koji žele upisati navedene smjerove. Školu krasi predivni prirodni okoliš hrvatskog zagorja i duga tradicija uspješnog odgoja i obrazovanja tisuće učenika do sada.

Ne postoje određeni uvjeti upisa osim bodovnog praga ali se izraziti naglasak stavlja na to da se učenici trebaju apstinirati od svih sredstava ovisnosti te da škola ima nultu toleranciju na netoleranciju i nasilje. Školarina za nastavu iznosi 450kn a za učenički dom 730kn.

Maruševec 82
042729315
ssmarusevec@gmail.com
Oib škole 83519545054
https://ss-marusevec.skole.hr/

Škola ima brojne izborne i izvannastavne aktivnosti od kojih izdvajamo streličarstvo, boks, talijanski jezik, infostudio, terenska nastava, izleti i sl. Zdravstveni smjerovi sudjeluju u brojnim aktivnostima javnog zdravstva Varaždinske županije kao i brojnih udruga koje skrbe za zdravlje građana. Sve aktivnosti imaju cilj razvoj vlastitog karaktera te vrline požrtvovnosti i službe kroz pomaganje onima koji su manje sretni.

Škola je posebna po tome što se nalazi u prirodi i po naglasku na zdrav način života. Prehrana u učeničkom domu je vegetarijanska što školu čini jedinstvenom u RH.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!