Pretraga

Srednja škola

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti

Srednja škola u Maruševcu osnovana je 1970.godine i trenutno ju pohađa 214 učenika u tri obrazovna smjera. To su opća gimnazija, medicinska sestra / tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka. U sastavu škole je učenički dom koji može primiti 110 učenika. Školu odlikuje pozitivna i ugodna atmosfera u neposrednoj blizini dvorca Maruševec. Škola je opremljena prema standardima te zadovoljava sve uvjete propisane nastavnim programom obrazovnih smjerova. Učenici naše škole uspješno završavaju odabrane smjerove, nastavljaju svoje obrazovanje ili se zapošljavaju. Škola je uključena u brojne europske i međunarodne projekte u kojima mogu sudjelovati svi učenici koji to žele i mogu. Cijena godišnje školarine je 4500kn. Smještaj i prehrana u učeničkom domu iznosi 730kn.

Škola je nastala prije 51.godinu na inicijativu Kršćanske adventističke crkve zbog nepovoljnih uvjeta školovanja za učenike Adventiste u javnim školama. Nakon domovinskog rata škola stječe status škole s pravom javnosti te postaje mjesto odgoja i obrazovanja za sve učenike varaždinske i ostalih županija naše zemlje.

Opća gimnazija:

  • Predmet važan za upis po odluci škole: Biologija
  • Natjecanje iz znanja po odluci škole: Informatika
  • Zdravstveni zahtjevi: uredno kognitivno funkcioniranje

Medicinska sestra / tehničar opće njege:

  • Predmet važan za upis po odluci škole: Fizika
  • Natjecanje iz znanja po odluci škole: Informatika
  • Zdravstveni zahtjevi: Svjedodžba medicine rada

Fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka:

  • Predmet važan za upis po odluci škole: Fizika
  • Natjecanje iz znanja po odluci škole: Informatika
  • Zdravstveni zahtjevi: uredno kognitivno funkcioniranje

Adresa škole: Maruševec 82,42243 Maruševec

Broj telefona: 042 729 315

Mail škole: [email protected]

Oib škole: 83519545054

Link na web stranicu škole: www.ss-marusevec.hr

Sportske aktivnosti: nogomet, košarka, odbojka, stolni nogomet, trčanje, planinarenje i dr.

Izvannastavne aktivnosti: Sportski studio (npr. streličarstvo i boks), Infostudio (novinarska sekcija škole), Talijanski jezik, Crveni križ, Sportska rehabilitacija i Humanitarni rad.

Škola je nositelj Erasmus+ akreditacije iz područja strukovnog obrazovanja. U 2022. godini planirane su nove tri mobilnosti učenika i nastavnika.

Škola se nalazi u prirodi i ima vanjsku otvorenu učionicu (sjenica).

Škola je u više navrata dobitnik nagrade Luka Ritz za promicanje nenasilja i socijalnog angažmana među učenicima i potrebitim skupinama.

Udovoljava svim zahtjevima obrazovnih kurikuluma te pruža sve mogućnosti razvoja i osposobljavanja unutar obrazovnih programa.

U učeničkom domu održava se holistički program namijenjen razvoju moralnih vrijednosti, osobnog zdravlja, duhovnosti i humanitarnog angažmana učenika. Školski restoran poslužuje kvalitetnu i svježu vegetarijansku prehranu i u tome ima najdužu tradiciju u našoj zemlji unutar školstva.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!