Veterinarska škola Zagreb

Srednja škola: Veterinarska škola

Smjerovi:

veterinarski tehničar

Zašto upisati tu školu:

Iako se ovaj program realizira i u drugim školama, Veterinarska škola jedina je takva samostalna obrazovna ustanova u Hrvatskoj. Škola obrazuje učenike za obavljanje svih veterinarskih poslova koji nisu vezani za postavljanje dijagnoze i propisivanje terapije, te za laboratorijske poslove tehničke naravi. Stoga se velika važnost pridaje praktičnoj nastavi kako bi učenici stekli znanja i vještine potrebne za razvoj stručnih kompetencija, ali i za razvoj novih vještina sukladno potrebama tržišta.

Praktična se nastava realizira dijelom u školskim praktikumima, a dijelom u veterinarskim stanicama i ambulantama i drugim veterinarskim ustanovama, od kojih mnoge imaju status školskog praktikuma. Ovo je škola za mlade ljude koji vole životinje i žele naučiti kako da im pomognu, za osobe koje su ekološki savjesne i koje privlači rad u prirodi te dinamičan i praktičan način učenja.

Učionice/Igralište – dvorana:

Moderne učionice sa novom opremom i praktikumi, imaju dvranu za tjelesni odgoj, nemaju igralište.

Posebnosti:

Od 2004. godine škola je članice europske udruge VETNET (Veterinary European Transnational Network for Education and Training), udruge zemalja koje obrazuju veterinarske tehničare. Iz te udruge 2006. godine nastao je odbor ACOVENE, organizacija koja akreditira programe za edukaciju veterinarskih tehničara u Europskoj uniji.

Puno izvannastavnih aktivnosti: mladi pčelari, biološka grupa, mladi istraživači, školsko društvo za zaštitu životinja, ekološka grupa, novinarska grupa, akvaristika, kozmetika pasa, školsko športsko društvo

Ostale aktivnosti: sudjelovanje na Međunarodnom danu zaštite životinja, sudjelovanje na Zagrebačkom velesajmu (Sajam kućnih ljubimaca), izložbe pasa i mačaka, rad u azilu za napuštene životinje “Dumovec”.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 6 Ocjena: 3.06
Kvaliteta nastave 3.17
Opremljenost učionica 2.83
Knjižnica 2.17
Izvannastavne aktivnosti 3.5
Dostupnost interneta 2.5
Prostori za druženje 3.83
Mogućnosti zapošljavanja 3.33
Preporuka upisa 3.17

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 3.13
2013/2014 Glasova: 1 Ocjena: 5
2012/2013 Glasova: 3 Ocjena: 3.67

Profesori

Ime i prezime Predmet Ocjena
Nenad Sori Kovačević Animalna higijena 5

One comment

Odgovori