Pretraga

Genijalnu učenicu u Potjeri zasjenio veliki gaf voditelja, fanovi se pitaju je li lovcu ‘ukrao’ pobjedu

A- A+

Dvije do sada rijetko viđene situacije dogodile su se u sinoćnjoj epizodi kviza Potjera. Fantastično znanje pokazala je zadarska učenica Hana, koja je u brzom krugu osvojila čak 31.500 kuna, a potom uzela višu ponudu od 100.000. Njena ekipa u konačnici je pobijedila lovca, no fantastičnu igru zasjenila je velika greška voditelja koja je možebitno ‘kumovala’ toj pobjedi.

Screenshot: HRTi

Učenica zadarske Gimnazije Franje Petrića u Zadru pokazala je fantastično znanje u sinoćnjoj epizodi HRT-ova kviza Potjera. Hana ima samo 18 godina, a prvi potez nakon tog rođendana bila joj je prijava za sudjelovanje u tom popularnom TV kvizu.

Učenica obranila 100.000 kuna

U brzopoteznom krugu osvojila je vrtoglavih 31.500 kuna. To nije previše iznenadilo lovca Mladena Vukorepu koji je prije kruga za pločom otkrio kako Hanu poznaje otprije, jer su sjedili za istim stolom na Memorijalu Mirka Miočića.

– Sjedili smo za istim stolom, smjestili su nas po abecedi. Kako se oboje prezivamo na ‘v’, bili smo za istim stolom i međusobno smo si ispravljali testove. Kad su čitani točni odgovori, iznenadio sam se koliko stvari Hana zna koje ja ne znam. Sada imam problem što moram ove osobne simpatije ostaviti po strani i odigrati kao profesionalac, ali ako će igrati ovako kao što je igrala u prvoj minuti, ni to neće biti dovoljno, rekao je Vukorepa.

Kao viši iznos Hani je ponudio 100.000 kuna, za kojeg je ona u konačnici pristala igrati.

– Iako sam rekla da idem na srednju, ja se vodim jednom rečenicom Deana Kotige, koji je jednom rekao da to što svi idu na srednju predstavlja mentalitet našeg naroda, tako da idem na višu, rekla je Hana.

Viši iznos je znanjem i obranila, a njena ekipa, koja je imala deset koraka prednosti u završnoj, u konačnici je osvojila iznos od 135.000 kuna.

Greška voditelja skupo je stajala lovca

No, je li ta pobjeda bila pravedna, pitaju se danas brojni fanovi kviza. Naime, tijekom zadnjeg kruga pitanja koja se postavljaju lovcu kako bi ‘ulovio’ natjecatelje, došlo je do velikog propusta voditelja Joška Lokasa. U pitanju koje je trebalo glasiti ‘reprezentaciju koje je države Njemačka porazila u finalu Svjetskog prvenstva poznatom kao ‘čudo u Bernu’, umjesto Berna, Lokas je pročitao Berlin. Lovac Vukorepa potom je zastao i zamolio da se pitanje ponovno pročita, pa je Lokas drugi put ispravno pročitao naziv grada. Vrijeme je zaustavljeno jer je Vukorepa pogrešno odgovorio, ali je bio vidno ljutit zbog ove pogreške voditelja.

– Izgubio sam 10 sekundi na ponovno čitanje pitanja, rekao je Vukorepa.

Lokas se ispričao, ali ovaj gaf nedvojbeno je narušio koncentraciju lovca koji je na daljnjim pitanjima pravio greške.

– Ne mogu reći da je sve bilo kako treba, s obzirom na to da sam Mladena ja dekoncentrirao i naveo ga na potpuno krivi odgovor koji je po svemu sudeći na kraju i presudio, rekao je Lokas nakon pobjede natjecatelja.

No, lovac je kasnije i sam priznao da dio krivice snosi sam.

– Previše sam dopustio da me omete ipak samo jedna pogreška, to je apsolutno moja krivica i zbog tog ste vi pobijedili, zaključio je Vukorepa.

Situaciju koja se dogodila možete vidjeti u videu u nastavku od 39:30 minute, a ispod kojeg se ‘fanovi’ pitaju je li lovac bio oštećen.

Genijalnu učenicu u Potjeri zasjenio veliki gaf voditelja, fanovi se pitaju je li lovcu ‘ukrao’ pobjedu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap