Pretraga

Hot girl summer je gotov, sada je vrijeme za – Warm girl fall!

A- A+

Još jedno ljeto se bliži kraju – imali smo nekoliko dana hladnoće, škola samo što nije, a ako ste student, vjerojatno se borite s onim ispitima za koje ste planirali učiti cijelo ljeto. Ukratko, vraćamo se na staro i možete se pozdraviti s ljetom i ‘hot girl summer’ stanjem uma. Vrijeme je za ‘warm girl fall’.

Djevojka, foto: Pexels; Tim Gouw

I dok je ljeto okarakterizirano kao bezbrižno i ispunjeno zabavom, jesen nije takva. Ali, nije da ne volimo jesen. Dapače, čim malo zahladi, jedva čekamo uskočiti u traperice, tenisice, nositi omiljene kožne jakne i piti toplu kavu. Zaista, jesen daje nove prilike. Početak nove školske godine je gotovo bitniji novi početak negoli početak nove godine.

U jesen uvijek ulazimo optimistični, puni entuzijazma i spremni na sve nove probleme. Imamo planove i uvjereni smo da ćemo ih uspjeti ostvariti. Krećemo učiti na vrijeme, čitamo sve lektire, idemo u krevet na vrijeme. Ma počet ćemo i vježbati i zdravo se hraniti i ovo je naša godina, ne može nam nitko ništa (jači smo od sudbine!).

Takvo raspoloženje u prosjeku traje prva dva tjedna, dok se ne pojave prve obaveze i prve prepreke, i onda samo polako počinjemo odustajati od stvari. Prvo od kvalitetnog spavanja, pa hrane, pa vježbanja… I onda se ni ne okrenemo, a već smo u zaostatku sa svime ostalim. Na kraju ne ispadne ništa od velikih planova.

Zato smo danas ovdje da vam pomognemo u održavanju tih planova, odnosno, u zadržavanju početnog entuzijazma – to je najbitnije, budimo realni. Ako se želite pripremiti za svoj ‘warm girl fall’, samo nastavite čitati, donosimo nekoliko savjeta.

Izdvojeni članak

Nije još jesen, ali polako stiže: 23 stvari po kojima ćete shvatiti da se bliži kraj ljeta

Realan plan

Glavna stvar kod svakog planiranja jest ta da napravite realan plan. To znači da uzimate u obzir da nećete uvijek imati idealna uvjete i da će oni ustvari većinu vremena biti daleko od idealnih. Ako dan ima 24 sata, nemojte raditi planove kao da ih ima 48, jer ih nema. Jednostavno, budite realni u svemu što planirate.

To znači da ćete morati biti racionalni i prihvatiti da ne možete ostvariti baš sve. Ne možete se sada natrpati s 342324 različitih obaveza, i onda nakon dva tjedna odustati od svega i dane provoditi skrolajući. Ili još gore, nastaviti sa svime i umirati godinu dana. Uzmite u obzir pri planiranju dana da vam treba ostati barem osam sati za spavanje, sat vremena odmora i dovoljno vremena za školu.

U krevet na vrijeme

Spomenuli smo u prijašnjoj točki spavanje – osam sati dnevno. Koliko god djelovalo da je upravo to ono gdje možete skratiti, nemojte. Ne možete štedjeti na svome zdravlju, a upravo spavanje može biti uzrok puno problema.

Od toga da ćete jednostavno izgledati loše (podočnjaci, prištići, višak kilograma…), pa do toga da ćete se osjećati loše, žrtvovati san je jednostavno loša ideja. Ako ništa, treba vam više energije negoli inače, a ne manje – nemojte si dozvoliti da ne spavate dovoljno. Najbolje ćete to postići ako odredite uvijek isto vrijeme za odlazak u krevet, a onda ga se i držite. Sve ostalo će preživjeti.

Ograničite screen time

Veliki problem u modernom svijetu jest tehnologija. Koliko god nam ona pomagala s milijun stvari, toliko nam i odmaže jer nam – krade vrijeme. Vjerojatno vam se milijun puta dogodilo da odgađate neke stvari zato što ‘ne stižete, nemate vremena za to’, ali onda bez problema toliko vremena provedete skrolajući po društvenim mrežama?

Teško je, ali nije neizvedivo. Jednostavno si odredite vrijeme koje ćete provoditi na društvenim mrežama i to je to, onda nema odustajanja. To znači da kad poželite zgrabiti mobitel, zgrabit ćete knjigu, otići na kavu ili pogledati film. Sve tri opcije su bolje potrošeno vrijeme negoli skrolanje i gledanje TikTokova…

Nemojte se obeshrabriti

Najgori dio cijele priče jest kada nakon dva ili tri tjedna shvatite da ne možete tako dalje i da morate od nečega odustati. I onda jedan dan zabušavate na nekom području. Pa to postane dva dana, pa tri i onda odjednom ste u potpunosti ispale iz rutine i koja je onda uopće poanta vraćanja nazad?

Poanta je ta da ste imali samo manji problem. Koliko god bilo teško vratiti se u rutinu nakon propusta, toliko će vam vi iz budućnosti biti zahvalniji na tome. Jednostavno, nema odustajanja. Warm girl fall vas čeka i morate ustrajati!