Pretraga

Hrvatski student najbolji strijelac Svjetskog sveučilišnog futsal prvenstva

A- A+

Hrvatski studenti su zauzeli su 11. mjesto na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu, nakon što su u razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta, u zadnjem susretu svladali Kineze rezultatom 8:1. No, unatoč tomu, futsal reprezentacija Hrvatske je imala svog laureta na dodjeli odličja i priznanja najboljima, budući da je Ivor Šuljić, bio prvi topnik turnira.


Student Pomorskog fakulteta u Splitu postigao je 10 golova, što nije pošlo za rukom nijednom drugom igraču na turniru koji se igrao u najvećem kazahstanskom gradu Almatyu.

Izdvojeni članak
futsal unisport

Hrvatski studenti razmontirali ‘Švabe’ na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu

Ono što svakako valja primijetiti je činjenica da su hrvatski igrači bili općenito jako raspucani na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu, unatoč tome što se nisu uspjeli umiješati u borbu za medalje.

Naime, čak u dvije utakmice su postigli deset ili više pogadaka (protiv Njemačke je bilo 10:3, a protiv Izraela 15:1), a u već spomenutom duelu protiv Kine osam. S druge strane izraženiji poraz su imali samo protiv Tajlanda u prvom kolu, kada je bilo 2:6.

Na kraju dodajmo da je svjetski sveučilišni futsal prvak u konkurenciji studenata postala Rusija, pobjedom od 4:2 nad domaćinom Kazahstanom, dok su i u konkurenciji studentica najbolje bile Ruskinje, koje su susjede iz Ukrajine u finalu svladale rezultatom 2:0.