Pretraga

I da nemate deset sati za binge, pronaći ćete ih: Zašto me je serija You oduševila

A- A+

Rijetko koja stvar je toliko dobra kao dobra serija. Čak i da niste tip koji inače pati od serija i godinama prati iste likove, ne možete ne uživati u 10-satnom bingeu serije. Kao što sam i ja uživala gledajući treću sezonu serije You.

You, foto: screenshot YouTube

Prije svega, počet ćemo s time da je u pitanju serija koja je po gledanosti prešla i Squid Game. Realno, svaka serija koja postane hit bude još gledanija od prethodne pa ne sumnjam da će i ovaj rekord ubrzo pasti, ali ipak nešto govori o kvaliteti serije. Ovo je već treća sezona serije i ja sam od onih koji su se oduševili već na prvoj.

Baš kao što i sada jedva čekam četvrtu sezonu (koja je već potvrđena, btw), jedva sam čekala da dođe i ova treća. Jesu li moja očekivanja bila visoka? Apsolutno. Jesam li brinula da neće biti na razini? Nikada. Čim je došla druga sezona, koja je bila jednako dobra kao i prva, prestale su sve moje brige.

No, krenimo sad ipak nešto detaljnije o seriji. U pitanju je dakle treća sezona koja ima deset epizoda, a svaka traje nešto manje od sat vremena. Ukratko, stignete ju pogledati u jednom danu. Znam, nemate vremena – nisam imala ni ja, ali je u 26 sati treća sezona bila pogledana.

Izdvojeni članak

Stigla je nova Tračerica i ne, nisam oduševljena: Mali milijun razloga zašto je original bolji od reboota

I da, ako niste još pogledali seriju i ne volite spoilere, vjerojatno bi bilo dobro da sada stanete s čitanjem. Jer slijede upravo spoileri.

Dakle, serija You se bavi vrlo aktualnim problemom s kojim se svi susrećemo na dnevnoj bazi, ali ni ne vidimo da je to problem – zato je potreban lik kao što je Joe Goldberg, koji ode u teške ekstreme, kako bi dokazali poantu. Vjerujte mi, nakon gledanja serije ćete smanjiti stalkanje ljudi po društvenim mrežama i sasvim sigurno ćete staviti sve svoje objave na privatno, odnosno samo za prijatelje.

Treća sezona je nešto drugačija od prve dvije jer više nije samo Joe manijak, već je i Love u igri. Naravno, njih dvoje u kombinaciji, ne treba im dugo da ubiju prvu osobu. Zaista je fascinantno koliko jednom kad se uživite, postajete desenzibilizirani na činjenicu da su njih dvoje doslovno ubojice.

K tome doprinosi i crni humor, koji je u ovoj sezoni apsolutna pobjeda – Love koja nonšalantno pomisli da bi mogla Sherry ubosti u oko, ili Joe koji kad netko flerta s njime pomisli ‘Oh, Love će te ubiti’. I bude presmiješno, iako ustvari nije nimalo smiješno, već bi trebalo biti zabrinjavajuće.

U svakoj epizodi se dogodi nešto bitno i svaka završi s cliffhangerom koji će vas natjerati da dopustite Netflixu da vam prikaže i epizodu koja slijedi. Iako je u pitanju deset sati zurenja u ekran, zapravo nije nimalo naporna – serija je u potpunosti ugodna.

Iako bi ju mogli najlakše svrstati u nekakav triler ili horor, nema nikakvih jump scareova. Soundtrack je, kao što to inače i biva s kvalitetnim serijama, besprijekoran – samo čekamo da se pojavi playlista na Spotifyju. I uz sve to, vizualno je predivna.

Od toga da su likovi pomno odjeveni, pa do toga da je apsolutno svako mjesto zbivanja radnje predivno – osim možda kaveza, ali i tamo je bilo zanimljivih scena, pa ne možemo ni to odmah zanemariti.

U svakom slučaju, ako još niste pogledali seriju, definitivno ju morate pogledati. Ako ništa, da biste razumjeli memese, kojima Internet ovih dana vrvi. Ako ste pak pogledali, provjerite svoje znanje u našem sustavu kvizovi.srednja.hr, a možete postaviti i svoja pitanja.

* Komentar je stav autora.