Pretraga

Mladi Virovitičani i Križevčani najbolji na 32. krosu Sportskih novosti

A- A+

Kros sportskih novosti, 32. po redu, održan je u nedjelju na zagrebačkom jezeru Bundek. Sudjelovalo je više od 4000 natjecatelja iz 64 osnovne i 15 srednjih škola iz cijele države, a održana je i utrka studenata i studentica. Pobjedu u konkurenciji osnovnih škola odnijeli su Virovitičani iz OŠ Ivana Brlić Mažuranić, a najbolja srednja škola je Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca.

hrt.hr

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte kako je izgledala završnica Studentskog sportskog prvenstva

Iako subota nije bila naklona onima koji slobodno vrijeme vole provoditi na otvorenom, nedjelja je ‘okrenula ploču’ pa je lijepo vrijeme dočekalo više od 4 tisuće trkača 32. krosa Sportskih novosti na zagrebačkom Bundeku.

Trčalo se u kategorijama osnovnih i srednjih škola, a održana je i utrka studenata i studentica.

U konkurenciji 64 osnovne škole, najbolji su bili učenici OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Virovitice, ispred OŠ Josipa Lovretića iz Otoka te OŠ Sveti Petar Orehovec.

Od srednjih škola, u konkurenciji njih 15, najbolji su bili učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca, ispred zagrebačke 5. te Klasične gimnazije.

– Ponosni smo na ovu dugu tradiciju, na mladima svijet ostaje i zato je ovakvo natjecanje jako važno. Nikakva kriza niti bilo kakve društvene promjene nisu uspjele poremetiti suradnju Hrvatskog atletskog saveza i Sportskih novosti u organizaciji ovog prekrasnog natjecanja, rekao je Milan Orešković, tajnik HAS- a za HRT.

Spomenimo, ovo je deseta godina zaredom kako se kros održava na Bundeku, dok se prije toga trčalo prvo na Maksimiru, a onda i na Jarunu.