Pretraga

Nije išlo u finalu: Hrvatski studenti osvojili srebro na Svjetskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu

A- A+

Hrvatski studenti su osvojili srebro na Svjetskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu u Rijeci, izgubivši s 36-31 u finalu od Južne Koreje. U šest prethodnih utakmica, jedini su bili bez poraza, no, u finalu, s Južnom Korejom nije išlo te su tako viceprvaci s prethodnog Prvenstva, u Rijeci došli do zlata.

foto: Facebook Unisport

Najbolji u redovima hrvatskih rukometaša u finalu je bio Ivan Majić, koji je korejsku mrežu pogodio čak osam puta, dok je daleko najefikasniji hrvatski igrač na turniru Davor Ćavar,  ostao na četiri pogotka.

Izdvojeni članak

Ludilo u Rijeci: Trećim remijem u skupini hrvatski rukometaši ušli u polufinale Svjetskog sveučilišnog prvenstva

A osim relativno dobrog zatvaranja Ćavara (na turniru postigrao 37 pogodaka nap. a.), smišljena taktika Južne Koreje u finalu se ogledala i u činjenici da je  osmerostruki strijelac i junak polufinalnog dvoboja Toni Pehar, po prvi put na turniru ostao neupisan u listu strijelaca.

Da se na južnokorejskim i japanskim sveučilištima itekako brine o rukometu, svjedoči podatak da su im muške i ženske reprezentacije bez iznimke osvojile medalje na ovom natjecanju u Rijeci.

Naime, osim južnokorejskog zlata u muškoj konkurenciji, zemljakinje su osvojile broncu pobjedom nad Poljskom. S druge strane Japanke su došle do titule pobjedom nad Brazilkama, dok su im zemljaci nakon poraza od Hrvatske u polufinalu, u dvoboju za broncu pobijedili Portugal.

Na kraju dodajmo da su hrvatske rukometašice zadnji dan natjecanja, igrale za sedmo mjesto te su u toj utakmici s visokih  39-17 pobijedile Urugvaj.