Pretraga

[OGLASNA PLOČA] Ovotjedni događaji koje ne smijete propustiti

A- A+

Oglasna ploča prigodno je mjesto da se podsjetite što vam se nudi kada je riječ o izlascima, kulturnom uzdizanju, koncertima i raznim drugim događanjima koji vas interesiraju, a možda ni ne znate da postoje. Vođeni time, za vas smo osmislili mjesto gdje ćemo na tjednoj bazi objavljivati takva događanja: nekad više gradova, nekad manje njih, a više događanja i obrnuto. Uglavnom, super stvar čak i onda kad ne znaš odlučiti gdje ćeš pa možda upravo naša Oglasna ploča bude tvoj presudni glas u odluci.

Flickr

Za prvi tjedan Oglasne ploče izbor je sužen na četiri grada: Osijek, Rijeku, Zagreb i Split pa ako već niste odlučili gdje ćete za dane pred kraj ovog tjedna, a nalazite se u nekom od spomenutih gradova nema sumnje kako nećete pronaći nešto po vašem ukusu.

Izdvajamo:

Osijek (petak, 19.2.2016. 20:30h)

Ukoliko živite u uvjerenju kako ste baš duhoviti i da vaš humor može izmamiti čak i Putinu osmijeh na lice, pravo je vrijeme da otkrijete je li to uistinu tako. ‘STAND lega UP’ u osječkom Clubu Exit organizira ‘Večer otvorenog mikrofona’, a ako ste zaista bili u pravu s tvrdnjama s početka priče možete osvojiti nagradu publike za najboljeg izvođača večeri u vrijednosti od 150 kuna. Upadom od simboličnih 10 kuna pripomažete razvoju stand-up komedije u Osijeku. Treba samo dodati kako svi izvođači čiji je sedmominutni nastup u potpunosti autorski uradak, u klub moraju doći pola sata ranije.

Rijeka (subota, 20.2.2016. 23:00h)

Riječki klub ‘Crkva’ ovog vikenda za vas je pripremio pravi mali raperski raj. U goste im dolazi Shabazz The Disciple, član popularne američke hip-hop grupe ‘Sunz of man’, inače najuspješnija hardcore hip-hop grupa tzv. Wu-Tang Clana. Shabazz je izdao osam samostalnih albuma, a oni najzagriženiji fanovi pamte ovog Njujorčanina iz Brooklyna po albumu ‘Diary of madman’. Karte za ovaj izvorni američki spektakl mogu se naći u cijeloj Hrvatskoj, a broj karata je ograničen.

Zagreb (subota, 20.2.2016. 20:00h)

Prošlo je samo tri godine otkad nas je dubrovačka grupa ‘Silente’ osvojila svojom ‘Tercom na tišinu’, a danas već pune dvorane za kojima žude zvijezde i sa znatno dužim pjevačkim stažom – uspjeh je to koji to, složit će te se, malo kome pođe za rukom. Tibora i ekipu ove subote možete poslušati u zagrebačkom Domu sportova, a ulaznice (ako već niste) kupite po cijeni od 70 kuna ili se jednostavno prijavite na naš natječaj u kojem najkreativnijem razredu poklanjamo čak deset ulaznica za subotnji koncert. Više informacija možete pronaći ovdje.

Split (četvrtak, 18.2.2016. 19:55h)

Ako vas ne trese party groznica, splitski HNK na svom rasporedu nudi socijalno angažiranu predstavu ‘U…bolje sutra’ mladog redatelja Mije Jurišića. Radnja predstave smještena je u jednu psihijatrijsku ustanovu gdje ponestaje osnovnih potrepština za život. Sukladno tome, pacijenti izražavaju sve veće negodovanje, bijes i nemir. Predstava čiji je autor teksta Branko Ružić progovara o izgubljenom ratu ljudi s birokratiziranim sustavom i njegovim korumpiranim predstavnicima. Ludnicu post-tranzicijskog života na daskama će dočarati svi redom mladi, talentirani glumci: Vanda Boban Jurišić, Goran Marković, Marko Petrić, Stipe Radoja i Monika Vuco. Karte možete kupiti na blagajnama splitskog HNK-a, s učeničkim i studentskim popustom od 50 posto.