Pretraga

Ovako ćete spriječiti listanje i pucanje noktiju

A- A+

Brojne djevojke imaju problema s noktima koji pucaju, lome se ili listaju. Stoga pogledajte na koji način trebate njegovati svoje nokte kako bi se navedeni problemi smanjili.

www.nailartgalleries.com

Tko god drži do svog izgleda, želi da su mu i nokti uredni, lijepo oblikovani i čisti. Međutim, mnogi ljudi imaju problema s noktima bilo da se listaju, lome ili pucaju. Pogotovo se s tim suočavaju djevojke koje žele duge i kvalitetne nokte. A ovo su neki od savjeta koji će vam dobro doći u jačanju i očuvanju rožnatih tvorevina na rukama i nogama.

Prestanite lakirati nokte neko vrijeme

Iako imate dojam da su vam nokti kvalitetniji i čvršći kada ih premažete lakom, aceton i lakovi ih svojim agresivnim sastavom uništavaju. Stoga se svakako preporučuje uzmanje dva do tri mjeseca pauze od lakiranja kako bi se nokti obnovili, a u tom ih periodu možete njegovati raznim uljima.

Izdvojeni članak

Tips’n’ tricks: kako da koža i kosa prežive zimu

Maslinovo ulje

Namirnica čije se korisne osobine sve više ističu odlična je i za njegu noktiju. Dovoljno je jednom tjedno uroniti ruke ili noge u maslinovo ulje te ih tako držati 20-ak minuta. Nakon toga posušite nokte pa ih namažite hranjivom kremom.

Home made’ ulje za nokte

Vrlo lako možete i sami napraviti ulje koje će obnoviti i ojačati vaše nokte. U nekoliko žlica maslinova ili bademova ulja ukapajte do 10 kapi ricinusova ulja koje pospješuje rast noktiju te njeguje kožicu.
Ovu smjesu koristite svaki put kad mijenjate lak za nokte.

Nedostatak vitamina i minerala

Vitaminsko-mineralni test možete sasvim besplatno napraviti u bolje opremljenim ljekarnama, ali i kod nekih liječnika. Ako zamijetite da se nokti lome ili listaju, postoji velika mogućnost da vam upravo nedostaje vitamina ili minerala u organizmu. U tom slučaju morat ćete promijeniti prehrambene navike kako biste ojačali svoje nokte.

Ovako ćete spriječiti listanje i pucanje noktiju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap