Pretraga

Papa Franjo u dva dana pokorio Instagram

A- A+

Papa Franjo postao je apsolutni hit društvenih mreža. Nakon što je skupio nevjerojatnih 30 milijuna pratitelja na Twitteru, jedan od najkulerskijih Papa u povijesti od ovoga vikenda ima i službeni Instagram profil.

Izvor: Facebook

Da mu profil na novoj društvenoj mreži itekako dobro prolazi kod drugih Instagramera, svjedoči i podatak da je u svega nekoliko dana skupio 1,5 milijuna pratitelja. Papa je ovu subotu izabrao iz vrlo simboličnog razloga – na taj dan prošlo je točno tri godine od njegova pontifikata.

Napravio profil nakon druženja s Instagram direktorom

Svoje objave neće stavljati sam, već je to prepustio odjelu za društvene mreže Tajništva. 

– Instagram će pomoći u prepričavanju pontifikata u slikama, što će omogućiti osobama koje žele pratiti i poznavati pontifikat pape Franje«, rekao je za strane monsignor Dario Vigano, inače voditelj Vatikana za komunikacije. 

Instagram profil napravio je nakon što se prije mjesec dana sastao s Kevinom Systromom, vlasnikom i utemeljiteljem Instagrama. Tada je Papa Franjo za medije kazao kako je s vlasnikom ove sveprisutne društvene mreže u fotografijama pričao o moći slika kao instrumentu ujedinjenja naroda, kultura i jezika.

Prva fotografija broji nekoliko stotina tisuća lajkova

Njegova prva fotografija objavljena na službenom profilu gdje kleči, u dva dana dobila je nešto manje od 300 tisuće lajkova, a ubrzo nakon toga objavljen je i kratki video, ali i brojne druge fotografije ovog modernog i simpatičnog Pape. I dok drugi svoje pratitelje moraju tražiti upisivanjem korisničkih imena, Papa, čije je korisničko ime na Instagramu franciscus, svoj je profil najavio putem priopćenja. 

– Počinje novi put na Instagramu kako bih s vama krenuo putevima božanskog milosrđa i nježnosti, napisao je Papa na Twitteru i time još jednom pokazao svoju otvorenost i odskakanje od tradicije, a time i jasno dao do znanja kako su Taylor Swift i Kardashianke dobile opaku konkurenciju.