Pretraga

Spoiler alert: Pogledala sam nove epizode Case de Papel i naravno, oduševljena sam

A- A+

Nakon dugog čekanja, napokon se i to dogodilo – došle su nove epizode svima omiljene serije, La Casa de Papel. Ovu seriju je većina otkrila prošle godine u vrijeme karantene i nećemo se lagati, oduševila nas je. I sada su napokon došle nove epizode.

Screenshot YouTube

Svako toliko se dogodi da se javnost oduševi nekom serijom. Točnije, na Internetu se pojave dvije do tri objave koje hvale seriju, i onda se svi ulove za to i odjednom su to milijuni objava. Zatim odlučite pogledati seriju i uvjerite se da je u pitanju ipak tek prosječna serija, pa budete maksimalno razočarani.

Ali ponekad se dogodi da vas i takva serija, iskreno oduševi. Pogledate prvu epizodu i jednostavno morate nastaviti dalje. Postaje vam teško raditi bilo što drugo, zato što želite samo vidjeti što se dalje događa. Postajete jedno s likovima, počinjete osjećati stvari koje i oni osjećaju. Ukratko, serija ispadne baš dobra.

U tu kategoriju serija spada i La Casa de Papel. Rijetko kad se dogodi da neka serija koja nije snimana na engleskom jeziku doživi ovakav uspjeh, ali drago mi je da se to dogodilo. Jeste li možda probali gledati s engleskom sinkronizacijom? Apsolutni promašaj. Jednostavno, španjolski puno bolje pristaje u ovu napetu i bijesnu situaciju.

Izdvojeni članak

Stiže nova sezona La Casa de Papel: Ovo su najluđe teorije fanova o tome što će se dogoditi

A sad da se krenemo baš baviti tom situacijom. Sada vas upozoravam – slijedi jako puno spoilera. Ako niste pogledali nove epizode, radije preskočite. Ili nemojte, što god vas više veselilo. U svakom slučaju, analiza i spoileri kreću!

Postojalo je jako puno teorija oko toga što će se dogoditi u novim epizodama i neke od tih stvari su se ostvarile. Tako je Alicia zaista rodila uz pomoć Profesora i promijenila odanost. Mada, još ćemo vidjeti gdje ona točno stoji, ali sasvim sigurno je puno bolja situacija nego što je bila na kraju četvrte sezone.

Točnom se pokazala i teorija da Gandía ipak nije mrtav. Ne samo da nije mrtav, već je uzrokovao toliko problema našim omiljenim lopovima da ga je zaista teško ne mrziti. Ipak, na kraju je umro. I sada dolazimo do onog problematičnog dijela. On je umro zato što je Tokio u trenutku prije smrti odlučila da ne umire sama, već je povukla sa sobom dobar dio vojnika.

Taj trenutak njezine smrti je sasvim sigurno najšokantniji u cijeloj seriji – zato što je upravo ona narator serije? Postojao je xy različitih teorija o tome zašto je ona ta koja prepričava cijelu situaciju. Od toga da to priča sinu od Nairobi, pa do toga da je ona jedina koja je preživjela, ili da sve prepričava policiji. I sada je apsolutno svaka od tih teorija propala zato što Tokio… ne preživi.

Kriza

Uz ovaj šokantan trenutak, dosta je napeto bilo i kada je Stockholm (ili Monica, kako ju vi zovete?) upucala Artura. Nećemo se lagati, koliko god je Gandía odvratan, toliko je Arturito još i gori. Tip je svih živcirao od samog početka, a u ovoj sezoni je apsolutno pretjerao. Kada je odlučio uzeti bacač plamena i tako napasti naše voljene lopove… Znali smo da neće dobro završiti.

Ipak, nismo očekivali da će Stockholm biti ta koja će ga dokrajčiti. Iako, moram priznati, lijep je to zaključak priče. Ili bi bio, da nju to nije toliko pogodilo. Toliko, da je skoro ugrozila cijelu pljačku, cijelu operaciju. Ali na svu sreću, ipak nije. Barem ne pretjerano… Doduše, ako postoji jedna stvar koja se provlači kroz cijelu ovu drugu pljačku, onda je to da su naši junaci pomalo pogubljeni.

Koliko su stvari imali pod kontrolom u prvoj pljački, toliko ih nemaju u ovoj. Vjerojatno je dio problema to što su sada svi oni međusobno povezani i emocionalno se ne mogu isključiti. I između ostalog, u pitanju je puno veća i ozbiljnija pljačka, koliko god to smiješno zvučalo.

Ipak, ni ova sezona nije razočarala. Neke stvari koje sam očekivala sam dobila, ali većina me ipak uspjela iznenaditi. Doduše, jedna stvar mi nije sjela, a to je količina pucnjave i nasilja. Ako ste fan pljački kao što sam i ja, onda vam je puno napetije kada se pljačka rješava na neki pametan način, a ne pucnjavom. Nekako je elegantnije…

Ali u svakom slučaju, sve je to u granicama dobrog ukusa, a i odgovara situaciji – pokazuje da su svi lagano na rubu živaca i da se kraj bliži. Samo sad treba čekati još tri mjeseca da saznamo kako će kraj izgledati.

* Komentar je stav autora.

Spoiler alert: Pogledala sam nove epizode Case de Papel i naravno, oduševljena sam
Share via
Copy link
Powered by Social Snap