Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Nepoznat još samo jedan putnik u osminu finala

A- A+

Osmo kolo zagrebačke Sveučilišne futsal lige, razriješilo je gotovo cijelu križaljku, kada je riječ o putnicima u osminu finala. Tako uoči posljednjih susreta prvog kruga u skupinama B, C i D znaju se sve ekipe koje idu dalje. U skupini A će pak Medicina i FKIT u međusobnom ogledu odlučiti tko prolazi u knock-out fazu. Od događanja iz osmog kola svakako valja izdvojiti derbi teške kategorije, između FER 1 i VERN, koji je pripao potonjem takmacu. VERN je inače ostao nakon osmog kola jedina ekipa koja nije izgubila niti jedan bod.

Detalj s prošlogodišnjeg futsal finala / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon pretposljednjeg kola Sveučilišne futsal lige u Zagrebu, od 16 ekipa koje prolaze u drugi krug, samo je još jedna upitna. O zadnjoj karti za drugi krug u međusobnom duelu će odlučiti Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije te Medicina.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] 12 ekipa ostalo bez šanse za drugi krug

Derbi kola odigrala dva konkurenta za naslov; VERN ipak bolji

Dva ‘teškaša’ i svakako konkurenta za naslov, sučelila su se u ovom kolu Lige. Na kraju je VERN bio bolji od ekipe FER 1 rezultatom 2:0, u zahtjevnoj utakmici na visokom nivou.

– Iako zbog klupskih obveza Matošević, Grbeša, Luketin i ja trenutno ne možemo nastupiti u Sveučilišnoj ligi, dečki su pokazali da su dvoljno kvalitetni da i bez nas budi prvi u grupi. FER je veći dio utakmice igrao s golmanom-igračem, tako da je utakmica bila vrlo zahtjevna.
Mateljak na vratima je bio odličan, a pomogli su mi i Kanjuh i Horvat te smo došli do bitne pobjede, govori Željko Petrović, jedna od udarnih igli VERN-a, inače igrač makarskog futsal prvoligaša Novo vrijeme.

Iskoristili smo priliku upitati ga i kakve su krajnje ambicije VERN-a za ovu sezonu, mada rezultati sami po sebi nameću odgovor.

– Cilj je kao i uvijek osvojiti prvenstvo Zagreba i nadam se da ćemo ove godine uistinu otići do kraja i svim našim titulama pridodati i tu jedinu koja nam fali, zaključuje Petrović.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Poznati prvi putnici u osminu finala

Kineziolozi suvereni te u ovom kolu razmontirali protivnika s 11-0

Kako vrijeme odmiče, KiF kao također jedna od ekipa koje je konkurent za najviše pozicije, igra u sve boljoj formi te bilježi sve uvjerljivije pobjede.

Nakon 10-2 u sedmom kolu, sada su bili još raspucaniji te su FER 2 pobijedili rezultatom 11-0.

Inače VERN, BAK, RGNF te Kineziološki fakultet su četiri ekipe koje do sada nisu izgubili nijedan susret, s tim da potonje tri imaju pokoji neriješen ishod. Osim KiF-a, najuvjerljiviji je u posljednjem kolu bio RGNF svladavši Arhitekturu s 9-0. 

15 ekipa koje su prošle u drugi krug

Kao što smo prethodno spomenuli, uoči zadnjeg kola samo je jedna nepoznanica kada je riječ o ekipama koje idu u knock-out fazu. No svakako je važno napraviti dobar rezultat i u posljednjim utakmicama, budući da viši plasman u skupini, donosi i slabije pozicioniranog konkurenta iz druge skupine.

Princip križanja je konkretno ovakav:

– A1:B4

– C2:D3

– B2:A3

– D1:C4

– C1:D4

– A2:B3

– D2:C3

– B1:A4

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] RGNF i dalje stopostotan nakon uvjerljive pobjede u derbiju za Pierottijevu 6

Uoči devetog kola prve faze natjecanja dalje su prošli:

Skupina A: Građevina, Ekonomija i ZŠEM, (Medicina ili FKIT ?)

Skupina B: VERN, FER 1, TVZ, Filozofski fakultet

Skupina C: Kineziološki fakultet, FSB, BAK, Geološki fakultet

Skupina D: RGNF, Fakultet političkih znanosti, Promet i Pravo

U galeriji pogledajte sve rezultate i poretke nakon osam odigranih kola.