Pretraga

[Top sportaš] Ana Đerek: Gimnazijalka iz Splita predstavnica na OI

A- A+

Ana Đerek ima tek 17 godina, no krajem travnja izborila se za svoj nastup u brazilskom Rio de Janeiru ovog kolovoza. Ova je mlada sportašica gimnazijalka iz Splita i druga po redu Hrvatica u povijesti domaće gimnastike koja nastupa na Olimpijskim igrama.

www.hrt.hr

Predstavnica domaće gimnastike u Brazilu ovog kolovoza na Olimpijskim igrama je Ana Đerek, gimnazijalka iz Splita. Iako ima 17 godina, ona je druga po redu Hrvatica u povijesti domaće gimnastike koja nastupa na Olimpijskim igrama. Ova mlada sportašica trenira i po šest sati dnevno kako bi ostvarila što bolji rezultat u Riju, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

[Top sportaš] Branimir Budetić: Ono što mi nedostaje je paraolimpijsko zlato

Tek je u Splitu postala svjesna uspjeha

Mlada se gimnastičarka za nastup na Olimpijskim igrama plasirala na kvalifikacijskom turniru u Riju krajem travnja, kada je skupila 50,974 boda. Ana je još jedna u nizu vrhunskih sportaša koji izlaze iz Gimnastičarskog kluba Marjan, gdje je trenirala i hrvatska predstavnica na Olimpijskim igrama u Londonu i Pekingu, Tina Erceg. 

– Naravno da sam sretna, meni to baš i nije bilo jasno dok nisam došla u Split i vidila familiju i prijatelje, komentirala je Ana svoj uspjeh. 

Skromna sportašica trenira i po šest sati dnevno kako bi postigla što bolji uspjeh na Olimpijskim igrama. Gimnastička joj je dvorana drugi dom, no još uvijek postoje sprave koje joj baš i ne leže. Preskok i parter su joj jača strana, s gredom je ‘na ti’, no s jednom spravom muku muči. 

– Ruče. To je sigurno slabost glavna mog višeboja, na kojoj treba po meni poradit malo više da bi taj višeboj bio još bolji i jači, smatra Ana.

Izdvojeni članak

[Top sportaš] 17-godišnji riječki rukometaš iz malene Kozale prešao u gigantski PSG

Trenira u lošim uvjetima, no postiže vrhunske rezultate

Dvorana u kojoj mlada sportašica ima višesatne treninge je u vrlo lošem stanju. Osim što je loše opremljena, temperature se ljeti penju i preko 40 stupnjeva, no takvi uvjeti ne utječu na Aninu motivaciju. 

– Čak i temperatura nije najveći problem, meni ni ne smeta, svako lito radimo, svi ovdi, i najmlađi, rade i nije to problem koliko nam fali sprava, komentira Ana.

Unatoč preprekama u dvorani u kojoj trenira, Ana ne odustaje od napornih treninga i priprema za Rio, jer smatra da se svaki trud isplati. Uzor joj je kolegica Tina Erceg, za koju kaže da joj je velika podrška, koja mlađim sportašima rado dijeli savjete i svoja iskustva.