Pretraga

Umjesto klasičnog izlaska subotom – bingeanje: Ova tri božićna filma posebno su popularna na Netflixu

A- A+

Božićno vrijeme je prisutno svugdje oko nas, pa tako i u filmovima. Sigurno, možete ih gledati u bilo koje vrijeme godine, no ipak je to drugačije kad se gledaju onda kad bi se zaista i trebali gledati…

Foto: unsplash.com @samiivash

Božićnih filmova ima milijun, zato što je riječ o komercijalnoj tematici koja se gura na sve strane. Naravno, u svakom žanru, pa tako i ovom, postoje dobra i loša djela. Slobodno možemo reći da u ovom žanru, koji je toliko popularan, prevladavaju loši filmovi. Ne zato što pokušavamo biti Grinch, već zato što je to činjenica.

Izdvojeni članak

Što se krije iza tri dobro poznate božićne pjesme? Ove činjenice o njima možda niste znali

Ipak, kao što postoje loši, ima ih i dobrih. Na svu sreću, ti dobri su dovoljno dobri da nas oduševe i natjeraju da zaboravimo na one loše. Postoje klasici, kao što su Sam u kući 1 & 2, Kolo sreće i Grinch. No, to su filmovi koje svake godine gledamo na televiziji, a sada zahvaljujući svim streaming servisima, imamo ipak nešto više izbora. Stoga donosimo one najbolje s Netflixa!

Holidate

Ako ste fan romantičnih komedija, onda je ovo definitivno film koji će vas oduševiti. Emma Roberts i Luke Bracey igraju dvoje stranaca koji odluče glumiti da su par kako bi izbjegli neugodna pitanja na raznim okupljanjima. Naravno, riječ je o staroj priči koju smo već nekoliko puta gledali u raznim izdanjima, no ova blagdanska verzija je sasvim dobra.

Film je izašao pred nešto od dva mjeseca, tako da nema šanse da ste ga nekad već ulovili na televiziji. Uz laganu radnju koja je zanimljiva, osebujne likove i dobar soundtrack, film ima sve što mu je potrebno da bi vam se svidjeo. I da, je li potrebno reći da se na kraju filma zaljube?

Princezina zamjena

Vanessa Hudgens, koje se vjerojatno svi sjećate iz trilogije High School Musical, je snimila prije dvije godine prvi nastavak filma Princezina zamjena, odnosno u originalu, Princess Switch. Baš kao i prethodni film, i ovo nam je dobro poznata radnja – dvije nepoznate djevojke se sasvim slučajno sretnu i shvate da izgledaju isto. I što onda? Odluče zamijeniti mjesta na par dana…

Ono što je trebala biti lagana zamjena postane problematično nakon što se obje zaljube u ‘krive’ partnere, a kako priča završi vam ovaj put nećemo otkriti. Ono što ćemo vam otkriti jest da je radnja smještena u vrijeme božićnih blagdana!

A Bad Moms Christmas

Nastavak prvog filma, Bad Moms, je dobio božićno izdanje prije tri godine, no i dalje je među najvećim božićnim hitovima na Netflixu. Razlog? Vrlo jednostavno – svi se mogu pronaći u ovoj komediji.

Iako je riječ o apsolutnom pretjerivanju, na kraju krajeva, blagdani jesu vrlo stresno vrijeme. Potraga za savršenim poklonima, druženja s rodbinom, planiranje slavlja Nove (barem toga smo se spasili ove godine…) i suzdržavanje od toga da pojedete sve što vidite. Da ne spominjemo sve ono prije blagdana, u školi i na faksu? Da, shvaćamo zašto im je trebao odmor…