Pretraga

Večeras se emitira 1000. Potjera: Možete li skupiti 10/10 na pitanjima iz starih epizoda?

A- A+

Večeras će biti emitirana tisućita epizoda popularnog HRT-ova kviza Potjera. Prva epizoda prikazana je 2013. godine, a za razliku od kviza Tko želi biti milijunaš, u ovih sedam godina emitirala se neprekidno.

‘Četiri igrača koja se ne znaju od ranije moraju djelovati zajedno kao tim ako žele osvojiti novac, ali na tom putu postoji prepreka – lovac. Vrijeme je za Potjeru’ – rečenica je ovo koju ćemo čuti tisućiti put. Večeras se, naime, emitira tisućita epizoda ovog popularnog HRT-ovog kviza, što su na društvenim mrežama obilježili lovci Morana Zibar i Dean Kotiga.

Natjecateljima je bilo najteže s Krešom

– Zvuči poprilično nadrealno, ali ‘Potjera’ je dogurala do svog tisućitog izdanja – hvala Vam svima na zaista vjernom dugogodišnjem praćenju, i vidimo se i večeras na HRT1 u 18:10, napisao je na svom Facebooku lovac Dean Kotiga.

Potjera se emitira još od 2013. godine, a Zibar i Kotiga jedini su dvoje lovaca koji natjecatelje ‘love’ od samog početka. Tu ulogu obnašao je i preminuli Mirko Miočić, a kasnije su se krugu lovaca priključili Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

Jedan ljubitelj Potjere, Semjon Fedotov, vodi i statistiku uspjeha svakog od lovaca, a objavljuje ju u dokumentu na internetu te je dostupna i na Wikipediji. Prema njegovim podacima, najuspješniji lovac u prvih sedam i pol sezona je Krešimir. Njegov postotak pobjeda čak 85,64% Mladen ima 74,07%, Morana 69,36%, pokojni Mirko 67,26%, a Dean 67,24% pobjeda. Natjecatelji su dosad u sedam godina uspjeli osvojiti 23,8 milijuna kuna, a rekordna emisija emitirana je 24. rujna ove godine, kada su Marko Veizović, Julije Žigo, Robert Lojpur i Antonio Mustahinić osvojili 294 tisuće kuna.

Riješite pitanja iz prošlih epizoda

Neka od pitanja iz prijašnjih epizoda možete riješiti u našem sustavu kvizovi.srednja.hr. Njih deset izdvojili smo u nastavku, provjerite kako biste se snašli za pločom Potjere u sučeljavanju s lovcem.