Pretraga

[VIDEO] Hrabrost ili ludost? Mladić se popeo pa visio sa zagrebačke katedrale visoke preko 100 metara

A- A+

Dark Epic, mladi gruzijski avanturist, popeo se na zagrebačku katedralu, visio s nje pa to sve snimio i objavio na društvenim mrežama. Ovo nije izolirani slučaj, i prošle smo godine izvještavali o dvojici tinejdžera koji su se u Hrvatskoj popeli na toranj elektrane.

mladić se popeo na zagrebačku katedralu

Gruzijski avanturist koji se popeo na zagrebačku katedralu
Foto: Instagram video screenshot

Dark Epic, kako se mladi gruzijski avanturist naziva na društvenim mrežama, popeo se na zagrebačku katedralu. Dogodilo se to koncem kolovoza, a sad je kratke videe koje je snimio s vrha objavio na svojem TikTok i Instagram profilu. Zagrebačka je katedrala, napomenimo, prije potresa bila visoka čak 108 metara. Dugo je držala rekord najviše građevine u državi, dok je nije prestigao Dalmatia Tower, neboder visine 135 metara u Splitu.

Ovo nije prvi put za mladog avanturista iz Gruzije. Na društvenim je mrežama već objavljivao videe s penjanja na objekte visoke i do preko 200 m. Podsjetimo, ovo nije izolirani slučaj. Prošle smo godine izvijestili o dvojici mladića koji su se popeli na 340 metara visok toranj elektrane u istarskom Plominu. Jedan od njih, Adam Lockwood, na društvenim je mrežama objavio video gdje je istaknuo kako nema riječi

– Nema riječi kojima bih ovo opisao. Ovo je ispunjenje sna. Možda čudnog sna za većinu ljudi, ali za mene je posebno jer je to moj san. Nešto je to što sam htio napraviti dok sam još kao dijete s roditeljima u autu prolazio pored ovog tornja na putu iz Pule u Rijeku. Uvijek sam se divio toj specifičnoj konstrukciji. Uvijek sam sanjao kako bi bilo vidjeti sav pogled s te visine. Puno puno godina kasnije preuzeo sam taj rizik. Uspjelo je. Izbacio sam svu negativnost i samo svoj san krenuo pretvarati u stvarnost. A sad vi možete proživjeti sa mnom ovaj trenutak kroz video, napisao je mladi Hrvat koji sebe opisuje kao jedinog ‘rooftepora’ s naših prostora, a ide pod nadimkom Night Raider.

[VIDEO] Hrabrost ili ludost? Mladić se popeo pa visio sa zagrebačke katedrale visoke preko 100 metara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap