Pretraga

Više ne morate mirisati na jogurt: Jedna je mama otkrila najbolji trik za ublažavanje opeklina od sunca

A- A+

Iako je prevencija kremama za sunčanje najbolji lijek, nerijetko nam se u ljetnim danima dogodi da ‘izgorimo’ na suncu. Dobar starinski lijek za ublaživanje tegoba premazivanje je kože jogurtom ili kiselim mlijekom, no za one kojima se ne sviđa taj miris jedna mama ima genijalno rješenje.

Izlaganje suncu bez adekvatne zaštite kože može biti jako opasno|foto:pixabay

Ne volite mirisati na jogurt, a proizvodi nakon sunčanja su vam preskupi? Jedna mama iz Texasa pronašla je dobro rješenje za one koji su zadobili lakše opekline od sunca. Riječ je o proizvodu kojeg mnogi već imaju kod kuće – pjeni za brijanje s mentolom.

Pjenom s mentolom potrebno je prekriti područje koje vas peče i potom ostaviti da djeluje. Tijekom tretmana trebali biste osjetiti kako mentol u pjeni ‘izvlači’ toplinu i hladi vam kožu. Nakon 30 minuta pjenu jednostavno isperite mlakom ili hladnom vodom. Ako je potrebno, postupak ponovite drugi dan. Opekline od sunca trebale bi nestati u roku od tri dana, kao što je to uobičajeno, samo vas u međuvremenu koža neće peckati i lakše ćete nakon ovog tretmana spavati.

Cindie Allen-Stewart, koja je otkrila ovaj trik, kaže kako ga je naučila od svoje svekrve, a njoj ga je pak otkrio jedan liječnik. Ipak, valja imati na umu da kod određenog broja ljudi s osjetljivom kožom ova metoda može izazvati laganu iritaciju. Druge metode uključuju hladne obloge, aspirin te kreme koje sadrže hidrokortizon i mogu se kupiti u ljekarni. Koju god metodu koristili, a ako vam opekline ne prođu u roku od par dana, svakako se obratite svom liječniku.

I ne zaboravite – najbolji lijek za opekline od sunca uvijek je prevencija!