Pretraga

WhatsApp postrožio mjere privatnosti: Ni policija ne može ući u vaše poruke

A- A+

Jedan od najpopularnijih servisa za razmjenu poruka i multimedijskih sadržaja WhatsApp pojačao je mjere privatnosti pa se od sada razmjenjivanje sadržaja putem ove aplikacije odvija na razini pošiljatelj-primatelj.

Mobilna aplikacija WhatsApp do sad je slovila kao jedna od najmanje zaštićenih aplikacija putem koje se izmjenjuju, šalju i primaju sadržaji. Novom enkripcijom takozvanom end to end zaštitom svi korisnici popularne zelene aplikacije od sada njome komuniciraju isključivo sa svojim primateljem bez mogućnosti da sadržaje poruka vidi bilo tko pa čak ni policija ili tajne službe. 

End to end se automatski ugrađuje u WhatsApp

Izdvojeni članak

Pogledajte koliko ljudi koristi Facebook, Instagram i WhatsApp

End to end samostalno se ugrađuje u sve platforme na kojima se WhatsApp koristi, a njime je onemogućen ulazak treće osobe u sadržaj vaših poruka. Dosadašnje poruke koje su se razmjenjivale putem WhatsApp-a nisu bile enkriptirane pa su sve nadležne institucije, poput primjerice suda mogle doći u posjed transkripata poruka. 

Podsjetimo, WhatsApp ima oko milijardu korisnika, a iz godine taj broj raste. Aplikacija je u vlasništvu Facebooka, a njezini osnivači Jan Koum i Brian Acton tvrde da je zaštita privatnosti danas postala imperativ.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap