Pretraga

Instrukcije iz matematike i fizike po cijeni jednog makijata na obali

A- A+

U Kneževoj palači u Zadru smjestila se Udruga mladih matematičara i fizičara gdje se održavaju instrukcije upravo iz ova dva vjerojatno najomraženija predmeta u školi. Iako su praznici, prostorije Udruge i dalje su pune učenika željnih znanja.

Izvor: Screenshot, HRT

Udruga je registrirana već od rujna, a prije nepuna tri mjeseca od Grada Zadra dobili su prostor gdje mogu izvoditi instrukcije prilagođene osnovnim i srednjim školama. Učenici ne kriju oduševljenje, prenosi HRT.

U kratkom roku vidljivi su napredci mladih školaraca

Zadarski učenici Adrian i Domagoj od nedavno polaze sate instrukcija u ovoj Udruzi i ne kriju oduševljenje naučenim. Kažu, osim što im je gradivo mnogo više jasnije, kroz zabavu lakše uče, a i zanimljivije im je. 

 Svrha ove Udruge je da učenici što bolje nauče gradivo iz matematike i fizike, a predsjednik i jedan od profesora u udruzi Siniša Amanović kaže kako se već vidi znatan napredak polaznika instrukcija. 

– Osjeća se napredak, moram pohvaliti neke da su s dobrih ocjena skočili na vrlo dobre i odlične ocjene što izuzetno radije i mene i njih, ali naravno i roditelje, rekao je predsjednik Amanović. 

 Učenicima je pruženo osam sati mjesečnih instrukcija, a u dva sata tjedno sami mogu birati iz kojeg područja žele instrukcije.

Cijene minimalne, profesori volonteri

Izdvojeni članak

Instrukcije su naša realnost i opravdana potreba

I dok cijene instrukcija u čitavoj zemlji nekad dosegnu i 10 eura po satu, predsjednik Udruge mladih matematičara Siniša Amanović sat njihovih instrukcija usporedio je s cijenom jednog makijata u Zadru. 

 Za cijeli mjesec instrukcija u Udruzi roditelji moraju izdvojiti tek 150 kuna, što je zaista i više nego prihvatljivo u odnosu na cijene u drugim gradovima.
Svi profesori rade po volonterskom principu, a Udruga se financira od članarina i donacija. 

 Instrukcije trenutno pohađa više od 45 djece, a iz Udruge se nadaju kako će taj broj s vremenom porasti te da će time moći dokazati da matematika i fizika nisu bauk već da može biti zabava.

Instrukcije iz matematike i fizike po cijeni jednog makijata na obali
Share via
Copy link
Powered by Social Snap