Pretraga

Poznato koliku će naknadu imati članovi školskih odbora u Zagrebu: Novac će dobiti samo za sjednice na koje dođu

A- A+

Na dnevnom redu sljedeće gradske skupštine Grada Zagreba našla se i odluka o naknadi predsjednicima i članovima tijela upravljanja javnih ustanova kojih je osnivač Grad Zagreb, prema kojoj bi se trebali isplaćivati i naknade za članove školskih odbora. Oni bi trebali dobivati 250 kuna neto, ali samo za sjednice na kojima prisustvuju. Dosad se dobivalo i tri puta više.

Tomislav Tomašević | foto: Možemo

Plan uštede gradskih financija, kao što je bilo i najavljeno, odrazit će se i na članovima zagrebačkih školskih i domskih odbora, koji u tim tijelima predstavljaju Grad, a koji se sada, po prvi puta, biraju putem javnog poziva.

Izdvojeni članak

Izašao javni poziv za članove školskih odbora u Zagrebu: Evo kako se prijaviti

Oni će, ako Gradska skupština prisvoji prijedlog gradonačelnika, imaju pravo na naknadu u visini 250,00 kuna neto po svakoj sjednici kojoj prisustvuju. Dakle, uvjet za dobivanje naknade je prisustvovanje sjednici.

Istu naknadu imat će predsjenici i članovi drugih tijela upravljanja javnih ustanova kojih je osnivač Grad Zagreb i ustanova nad kojima je Grad Zagreb preuzeo obavljanje osnivačkih prava, a koje imenuje Gradska skupština, osim za ona tijela za koja se donese posebna odluka.

Dosad je naknada bila propisana u visini 7% prosječne bruto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje prvih osam mjeseci prethodne godine. Ako uzmemo, primjerice, da je prosječna bruto plaća u kolovozu 2020. bila 10.936 kuna, ispada da bi naknada po starom sistemu iznosila 765,52 kuna. Dakle, radi se o trostrukom umanjenju.

Poznato koliku će naknadu imati članovi školskih odbora u Zagrebu: Novac će dobiti samo za sjednice na koje dođu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap