Pretraga

U 50. godini života preminuo ravnatelj zagrebačke škole: ‘Djeca su ga doista obožavala’

A- A+

Novi ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića, Milan Daniel Jurić, preminuo je jutros u 50. godini života. Ravnatelj je postao tek nedavno i na toj poziciji bio je svega nekoliko dana, a prema riječima kolegice bio je omiljen među učenicima, koji su navijali da upravo on postane ravnatelj njihove škole.

svijeća

Foto: Pixabay

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina UjevićaMilan Daniel Jurić, preminuo je jutros u 50. godini života. Na mjesto ravnatelja škole stupio je na početku ove školske godine te je na toj poziciji proveo svega nekoliko dana jer je zbog bolesti hospitaliziran.

– U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski, i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja, rekla nje za Jutarnji učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec.

Jurić je inače bio i trajni đakon Sisačke biskupije, a u vijesti koju je prva objavila Informativna katolička agencija (IKA), rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku. Ondje je završio i osnovnu školu završio je u Tovarniku, a u srednju je išao u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske. Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu.