Pretraga

Bijelo odijelo poslužilo za drugo sijelo: Doznajte kako i zašto Dražen Petrović nikada nije otišao na maturalnu večer

A- A+

Prije tri dana, ponovno smo tugovali zbog jednog od najtragičnijih dana u hrvatskoj sportskoj povijesti – 7. lipnja 1993., kada je zauvijek otišao najveći europski košarkaš i naš nikada prežaljeni Dražen Petrović. Da bi se rane uzrokovane tim sjećanjima, barem malo zavidale, mi smo se poput brojnih medija prisjetili nekih lijepih osobina i navika, koje su ga krasile. Isto je učinio i NbaCRO.com, koji je na Instagramu podsjetio kakav je način razmišljanja, imao pedantni, radišni, beskompromisni i zbog svega toga veliki Dražen.

Dražen Petrović grafit

Dražen Petrović grafit foto: Ivan Božić|srednja.hr

Godine 1983., dan prije odlučujućeg dvoboja između Šibenke i Bosne za prvaka Jugoslavije, Dražen Petrović je imao maturalnu večer. Odnosno trebao je na nju ići, a premda je dobio ‘zeleno svjetlo’ od trenera, ipak ju je propustio.

Brat Aco iz Zagreba mu je poslao bijelo odijelo, ali Dražen na proslavu nikad nije otišao.

Kada su ga upitali zašto Dražen je odgovorio: “Maturalni ples, znam, jedan jedini u životu. No nisam htio ništa riskirati. Košarkaško je prvenstvo počelo još u listopadu , a treninzi znatno ranije. Zamislite da sam zbog dva-tri pića, neizbježna u takvom slavlju, i slabo prospavane noći, devalvirao nemali uloženi trud cijele momčadi!?”

Dražen je odijelo na kraju ipak obukao – na proslavi naslova prvaka u šibenskoj Gradskoj vijećnici!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hoopster (@nba.hoopster)