Pretraga

Ako tražite stan za najam, ovo su naši savjeti: ‘Budite jasni i sažeti u onom što želite’

A- A+

Upisujete li studij u drugom gradu, velika je vjerojatnost da ćete morati unajmiti stan ili živjeti u studentskom domu. Baš o tome su pričali Inga, Stella i Roko u redakcijskom podcastu portala srednja.hr u sklopu konferencije Brucoš 101. Pritom je Roko, koji je nedavno postao podstanar, dao par savjeta brucošima oko traženja stana.

Ruke koje si daju ključeve

Najam stana u Zagrebu | foto: Canva

Brucoš 101 bio je naziv online konferencije kojom smo dali savjete onima koji prvi put upisuju neki studij i pritom pokušali olakšati početak studentskog života. Roko Uvodić, Stella Ćaleta i Inga Đuđik s portala srednja.hr u redakcijskom su dijelu konferencije pričali o stambenim pitanjima za vrijeme studija, a upisujete li studij van mjesta prebivališta, vjerojatno će vam to biti od velike važnosti. Tako je Roko, kao novopečeni podstanar, podijelio par savjeta oko traženja stana.

– Najbolje je ući u neku od Facebook grupa i objaviti da tražite stan, zajedno sa cjenovnim uvjetima. Javit će vam se vjerojatno hrpa ljudi koji će nuditi neku derutnu sobu za 600 eura. ‘Normalni’ stanodavci će vam se vjerojatno javiti privatnom porukom, poslati slike i neke uvjete pa možete prosuditi je li vam to okej i ući s njima u neku komunikaciju, rekao je Roko.

Dodao je i da je on tako nedavno našao stan.

– Moje je neko iskustvo da se ti ‘dobri stanodavci’ kriju. Moraš biti jasan i sažet u onome što želiš, a takvi moraju biti i oni prema tebi, zaključio je.

@srednja_hrImate li vi još koji savjet za buduće podstanare? 👀 #srednjahr #brucos101 #savjeti #podcast

♬ original sound – srednja_hr

Cijeli redakcijski podcast o pitanju stanovanja za vrijeme studija pogledajte niže.


Projekt Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Edward Bernays University College, Privredna banka Zagreb (PBZ), dm i Sveučilište u Dubrovniku (UniDu). Našu online konferenciju pogledajte ovdje. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a prijavite se putem ovog linka. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.