Pretraga

VIDEO: Pitali smo mlade uspijevaju li uštedjeti, ovo su njihovi odgovori

A- A+

U sklopu naše konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju na ulicama Zagreba smo pitali mlade ljude uspjevaju li uštedjeti. Oni koji to rade, većinom štede za putovanja, a oni koji to ne čine, saznali su za #withSave Privredne banke Zagreb. Riječ je o funkcionalnosti koju možete aktivirati unutar njihovog mobilnog bankarstva, a može biti izrazito korisna za studente i sve one kojima je inače teško štedjeti.

Pitali smo mlade uspijevaju li uštedjeti | Foto: srednja.hr

Studirati i štedjeti na prvu su pomisao jako nespojivi pojmovi. Iako dobar dio studenata radi tijekom studija, čak ni oni ne uspijevaju puno uštedjeti, već obavljaju taj posao kako bi pokrili neke osnovne životne potrebe.

Tako smo se u sklopu naše konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju uputili u potragu za odgovorima mladih na pitanje štede li. Velik dio njih ne uspijeva uštedjeti, ali da štede, kažu nam, to bi radili za ‘ne daj bože’ situacije ili putovanja. Oni koji štede slažu se s njima te ušteđevinu uglavnom troše na godišnje odmore, ali i općenito život koji, kako kažu, postaje sve skuplji.

Predstavili smo im i funkcionalnost #withSave Privredne banke Zagreb, koja i štedišama i neštedišama uvelike olakšava cijeli proces. Dostupna je putem njihove aplikacije mobilnog bankarstva, a funkcionira tako da svaki put kada platite karticom, iznos se automatski zaokruži na prvu višu jedinicu, dok se razlika prebaci na štednju. Na primjer, ako nešto platite 1,40 €, razlika od 60 centi se uplaćuje u #withSave. Ono što je bitno naglasiti je da u svakom trenutku bilo koji iznos iz #withSAVE štednje možete jednostavno prebaciti na svoj tekući račun.

Foto: PBZ

Odgovore mladih na pitanje uspijevaju li uštedjeti pronađite u videu ispod.

@srednja_hr Štedite li i zašto ne?🙃 #withSAVE #PBZ #srednjahr #brucoš101 #štednja ♬ original sound – srednja_hr


Projekt Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Edward Bernays University College, Privredna banka Zagreb (PBZ), dm i Sveučilište u Dubrovniku (UniDu). Našu online konferenciju pogledajte ovdje. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a prijavite se putem ovog linka. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.