Pretraga

11 zbilja gnjusnih stvari s kojima ćete se susresti kada živite u studentskom domu

A- A+

Život u studentskom domu, reći će vam svatko tko ga je okusio, bez premca je jedno od najljepših životnih razdoblja. Svi oko vas su studenti, proživljavaju gotovo iste stvari kao i vi, pa se ondje živi studentski život u pravom smislu te riječi. I iako možda sve docimere nećete osobno upoznati, bit će vam drago sresti to poznato lice nakon što iz doma iselite. No, ako razmišljate o životu u domu, morate imati na umu da manji dio tih studenata, vaših budućih docimera i nema baš sve manire koje bi trebao imati jedan 20-godišnjak. Pobrojali smo 11 zbilja gnjusnih stvari s kojima ćete se vjerojatno susresti ako se odlučite na domski život.

Foto: srednja.hr

Oprez: dio gnjusnosti popraćen je i fotografijama pa ako ste slabijeg želuca preporučujemo da ovdje stanete s čitanjem. A ako ste od onih koji su učinili barem jednu od ovih stvari, sramite se!

1. Ukoliko živite na ženskom katu, neizbježno je da ćete barem jednom u godini na zidovima u tušu vidjeti tragove menstrualne krvi.

Screenshot: YouTube

2. Sukladno prvome, iako u zajedničkim tuširaonama i zahodima postoje koševi za smeće, ćešće od očekivanog, na podu ćete naići  na iskorištene uloške i tampone.

3. Ne ulazeći u to što pojedinac ima u glavi kada ondje obavlja nuždu, vrlo je izgledno da ćete se tijekom života u domu susresti i s kakicom u tušu. Ili s kakicom pored WC školjke.

Foto: Facebook, SD Lašćina

4. Gotovo jednako odvratno je, ali učestalije, neisprana WC školjka nakon obavljene nužde.

5. Neizbježno je i da ćete u tuševima naići na prljavo donje rublje svojih dragih docimera. Koje, btw, nitko tjednima neće pokupiti.

Foto: Facebook, Studentski dom Stjepan Radić

6. Konstantno se vrtimo oko tuširaona pa valja spomenuti da dlake (svih vrsta) nisu rijetkost na dnu tuša i u odvodima umivaonika.

Foto: Facebook; Studentski dom Stjepan Radić-Sava

7. Posebno u doba nakon ispitnih rokova, nešto su intenzivniji studentski izlasci. Mnogi zaruže i više od onoga što im kapaciteti dozvoljavaju pa se nemojte preplašiti ako naiđete na povraćotinu oko WC školjke, u umivaoniku, tušu, i ponekad zidovima sanitarnih čvorova.

8. Kritične ponekada znaju biti i čajne kuhinje, koje dio vaših docimera jednostavno ne zna koristiti. Tako ćete na pultu koji služi za pripremu hrane viđati ostatke stare tjednima, vreće pune smeća i, vrlo često, staklenku prepunu opušaka koja ondje stoji još od prošlog semestra.

Foto: Facebook, ekipa s Cvjetnog

9. Ako niste bili te sreće da vam frend ili poznanik budu cimeri, idete na dosta veliki rizik jer niste sigurni kakvog točno cimera dobivate. No, zasigurno je jedna od gorih vrsta onaj koji se ne tušira i ne zna za dezodorans.

10. Budući da ste odabrali život u studentskom domu, izgledno je da ćete se najćešće hraniti u studentskoj menzi. S obzirom na ogromne količine hrane koje se ondje pripremaju, postoji mogućnost da ćete tu i tamo naići na pokojeg kukca, glisticu ili dlaku u meniju.

Fotografija musake iz SN ‘Cvjetno’; Facebook grupa ‘ekipa s Cvjetnog’

11. Posljednja, sada već jedanaesta situacija po redu nije toliko gnjusna, ali baš i nije ugodna – docimeri koji se preglasno seksaju. Uvijek je lijepo vidjeti da se mladi vole, ali ne moramo to baš svi i slušati.