Pretraga

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu će se ipak održati tribina koja je podigla puno prašine

A- A+

Sretne vijesti za epilog priče o tribini o pitanjima roda i spola koja se u travnju trebala održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon što je Hrvatsko bioetičko društvo, kao jedan od organizatora, otkazalo događaj, tribina jednostavno nazvana Rod i spol će se ipak održati i to u srijedu, 6. lipnja ove godine. Opet na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani VII s početkom u 20 sati, ali ovoga puta u organizaciji Inicijative za feministički Filozofski.

Foto: facebook.com/feministicki.filozofski

Tribina koja se trebala održati 18. travnja, Psihologija identiteta: pitanja roda i spola, podigla je puno prašine. Ne zbog svoje tematike, već zbog činjenice da su organizatori naprasno i bez adekvatnog objašnjenja odlučili otkazati tribinu. Filozofski fakultet u Zagrebu se ogradio od samog događaja, pa tako i njegova otkazivanja, oglasili su se i mnogi profesori, a dodatno objašnjenje od strane organizatora nije došlo. Ostaje na tome da su ‘političke konotacije’ bile razlog otkazivanja.

Ono što je njima bio razlog za otkazati tribinu, Inicijativi za feministički Filozofski je bio povod za organizaciju te iste tribine.

Izdvojeni članak

Komentar: Zašto se Hrvatsko bioetičko društvo usralo i zašto se prave da im govno ne smrdi?

– Tribina se trebala održati u organizaciji Hrvatskog bioetičkog društva, ali je otkazana zbog, kako navode organizatori, „političnosti” teme, pa su se članovi Inicijative odlučili angažirati kako bi se ova tribina – ne unatoč, nego upravo zbog svoje političnosti – ipak održala i kako bismo pružili priliku znanstvenicama, ljudima koji su se u svojemu radu susretali upravo s pojmom roda i načinima na koji se on u društvu realizira, da argumentirano i dijaloški rasprave o odnosu roda i spola, o problemima koji nastaju uslijed njihovoga prisilnoga poistovjećivanja i o rodnoj problematici i kontroverzama koje se za nju vežu unutar hrvatskoga konteksta, stoji u Facebook najavi događaja.

Na tribini će sudjelovati osobe koje su bile najavljene i u travnju: dr. sc. Nataša Jokić Begić, dr. sc. Željka Kamenov i dr. sc. Ana Maskalan, a tribinu će moderirati studentica i članica Inicijative Andrea Anđelinić.

Hrvatskom bioetičkom društvu je upućena prigodna, ali i urnebesna, zahvala i poziv.